Ingezonden persbericht


Rapport van marktanalyse-organisatie noemt McAfee onbetwist marktleider in intrusion control

Erkenning voor McAfee op basis van uitgebreid productaanbod en kant-en-klare beveiligingsoplossingen

Amsterdam, 21 april 2005 -- McAfee, Inc.(NYSE: MFE), pionier en wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt vandaag bekend dat de onderneming in het meest recente NICS METASpectrum marktanalyserapport van de META Group, gepubliceerd op 30 maart 2005, de onbetwiste marktleider wordt genoemd in network intrusion control systems (NICS). In het onderzoek van META worden de beveiligingsproducten en -services vergeleken van 12 prominente leveranciers van intrusion detection en intrusion prevention systemen.

Het 'METASpectrum' uit de titel van het rapport is een schaalverdeling waarop presteren en marktaanwezigheid van deze ICS-producenten worden afgezet op grond van een aantal vaste criteria, waaronder visie en strategie, reputatie, marktaandeel en technisch vermogen. In de benadering van META is een marktleider - de kwalificatie die McAfee nu heeft gekregen - een onderneming die blijk geeft van technische kracht, onderstreept door gezaghebbende certificeringen en een sterk marktaandeel, en daarnaast een stevige positie heeft ten aanzien van continuïteit op basis van brede acceptatie van de geleverde producten en diensten, relevante patenten en methodieken om in te spelen op veranderende marktbehoeften.

Volgens het rapport zullen intrusion control systemen de komende jaren een essentieel onderdeel blijven van de netwerkinfrastructuur van een onderneming, waarbij schaalbaarheid en mogelijkheden voor centraal beheer bepalend zullen zijn voor de acceptatie van een concrete oplossing. Het rapport wijst er ook op dat detectie een voorwaarde is voor preventie en dat in die context virtualisatie-opties, in combinatie met in de praktijk bewezen prestaties, een belangrijke rol spelen bij de keuze die de klant uiteindelijk maakt. En dat zijn nu juist aspecten van de beveiligingsfilosofie waar McAfee altijd terdege rekening mee heeft gehouden. Zowel in de McAfee(R) IntruShield(R) Path-to-Prevention(TM) strategie, die een probleemloze overgang mogelijk maakt van een reactieve vorm van detectie naar een anticiperend model van in-line preventie, als in de IntruShield Virtual IPS en Virtual Internal Firewall technologieën, die extra flexibiliteit, accurate preventie en interne veiligheid combineren met reductie van investeringskosten.

"Wij zijn bijzonder verheugd over onze leidende positie in dit laatste NICS METASpectrum rapport," zegt Gene Hodges, president van McAfee. "Network intrusion control systemen hebben inmiddels een erkende status gekregen als gangbare beveiligingstechnologie en daardoor is er in die markt ook nog steeds sprake van een sterk aanhoudende groei. Dat wij in dit rapport opnieuw genoemd worden als marktleider in die sector is een nieuwe bevestiging van ons commitment voor intrusion prevention solutions van topkwaliteit, gebaseerd op ongeëvenaarde technologie en grote expertise op het gebied van beveiliging."

Bij de beoordeling van McAfee op criteria van 'Presence' en 'Performance' kreeg IntruShield in het META rapport de hoogste kwalificatie ten aanzien van ICS-technologie na evaluatie van de Intrushield producten op een aantal technische aspecten, zoals de technologie van de detectiemechanismen, de architectuur, trefzekerheid, functionaliteit en het algeheel presteren.

In het eindoordeel van META worden de IntruShield producten geprezen voor de meervoudige detectietechniek, de uitstekende blokkeringsprestaties van de standaard productuitvoeringen en de Secure Socket Layer-beveiliging tegen versleutelde virussen. Als andere sterke punten van McAfee noemt het rapport de sterke bezetting van de uit ervaren beveiligingsspecialisten opgebouwde R&D-afdeling en het brede aanbod van gerelateerde producten voor netwerk- en systeembeveiliging. Volgens het rapport heeft McAfee door de overname van Foundstone in 2004 ook zeer goede papieren om in diverse markten een uitbreiding van het serviceaanbod te realiseren.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., wereldleider in Intrusion Prevention en Risk Management solutions, gevestigd in Santa Clara, California, levert in de praktijk bewezen producten en diensten voor computerbeveiliging die een doelmatig evenwicht tot stand brengen tussen de vaak tegenstrijdige bedrijfs- en beveiligingsprioriteiten. Deze producten en diensten komen tot stand op basis van een zeer gedegen expertise op het gebied van effectieve beveiliging die commerciële ondernemingen, overheidsinstanties en privé-gebruikers in staat stelt cyber-aanvallen af te slaan, down-time te voorkomen en de veiligheid van systemen en netwerken voortdurend te bewaken en te verbeteren. Een totaal concept van risicobeheer dat de geruststellende zekerheid geeft van volledige veiligheid. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com.


Karin Schop
Account Executive
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304347
Mobile: + 31 6 15071702
Fax: +31 20 5304331
E-mail: karins@text100.nl
URL: www.text100.nl