Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


31 maart 2005


Onderwerp: grote verkeerscontrole in Brummen en Eerbeek.


De aanwezige pers stond geïnteresseerd rond de rollentestbank en agenten waren druk bezig met de controle van een brommer en een paar auto's toen twee Doesburgse jongens rustig met hun net ingenomen bromfiets wilden weglopen. Maar helaas voor hen: oom agent was alert en sommeerde hen de bromfiets weer netjes terug te zetten. Dit toch wel opvallende feit vond plaats tijdens een grote verkeerscontrole die de politie Brummen/Eerbeek donderdagmiddag - en avond uitvoerde. Naast deze jongelui kregen nog 76 bestuurders een bekeuring voor diverse overtredingen.


De politie stond 's middag op vijf locaties in Brummen en na het eten werd de controle op even zoveel plaatsen in Eerbeek voortgezet. Met twintig agenten waaronder enkele motorrijders werd in beide plaatsen gelet op het rijgedrag van snelle auto's en brom-mers, het gebruik van de autogordel, de technische staat van auto's en aanhangers en tot slot het alcoholvrij rijden.


De 10 controlepunten waren samen met de wijkagenten geselecteerd, dit mede naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Zo waren er klachten over het snelheids-gedrag van automobilisten op de smalle Cortenoeverseweg. Dagelijks passeren hier vele kinderen van en naar de middelbare scholen in Zutphen. De automobilisten mogen hier maximaal 60 rijden, maar niet iedereen houdt zich hier aan. Reden voor extra aandacht tijdens de middagcontrole.


Tijdens de avondcontrole was het gedrag van bromfietsbestuurders in het centrum van Eerbeek reden voor extra aandacht van de aanwezige motoragenten. Trof men een
"snelle jongen", dan werd deze naar het politiebureau begeleid waar de rollentestbank vaak overduidelijk aangaf, dat de bromfiets opgevoerd was.


Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor onder meer: geen gordel (8), opgevoerde bromfietsen (5), overtreding van de snelheid (12), technische mankementen aan auto's/aanhangers of (brom)fietsen (9) en 17 bestuurders hadden geen rijbewijs of kentekenbewijs bij zich.
De agenten hebben 50 bestuurders preventief laten blazen, één bestuurder bleek teveel gedronken te hebben (1.0 promille). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.


Het team Brummen/Eerbeek gaat de controle zeker herhalen waarbij mogelijk andere zaken gecontroleerd gaan worden.


Einde bericht



---- --