Gemeente Apeldoorn

Hoorzitting Voorjaarsnota en Tannhauser op politieke markt

De gemeenteraad houdt op 31 maart een hoorzitting over de Voorjaarsnota 2005. De hoorzitting staat open voor iedereen die commentaar wil leveren op hoe de gemeente haar geld besteedt. Uit de Voorjaarsnota, die op 10 maart is gepresenteerd, komt geen rooskleurig beeld naar voren over de gemeentelijke financiën. Door de economische tegenwind verwacht het college de komende jaren weinig financiële armslag te hebben. Bewoners, bedrijven en instellingen die hun zegje willen doen over de Voorjaarsnota kunnen zich tot 31 maart aanmelden bij raadsadviseur H. van den Broek, 055 5801563, h.vandenbroek@apeldoorn.nl). Ook kan iedereen zich bij het begin van de hoorzitti ngom19.00uurnogaanmeldenomintespreken.

Tannhauser
Het Stedenbouwkundig plan Tannhauser staat op 31 maart ook op de agenda van de raad. Het college heeft na kanttekeningen van de buurt en de raad het plan op een aantal punten aangepast. Zo is een woontoren komen te vervallen en zijn er voldoende groen en speelplekken ingetekend. Het college zal de raad op de politieke markt uitgebreid informeren over het plan.

Andere onderwerpen
Andere onderwerpen op deze politieke markt zijn onder meer een bespreking van het concept-Waterplan Apeldoorn en een wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied Agrarische Enclave. Ook doet wethouder Metz (fotografisch) verslag van een bezoek aan Banda Atjeh na de tsunami-ramp. En houdt de bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs een presentatie over de terugloop van het aantal leerlingen en over de (on)mogelijkheden van spreidingsbeleid. De volledige agenda is te vinden op de website van de gemeenteraad: www.apeldoorn.nl/gemeenteraad. Onder de knop Agenda/Verslagen. De volledige Voorjaarsnota is te vinden onder de knop Dossiers. Voor het laatst bijgewerkt op: 25-mrt-2005 10:02