Gemeente Bergen op Zoom


Skate-les voor 1900 leerlingen

1900 leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen in Bergen op Zoom krijgen in de maanden april en mei skate-les. Met de clinic 'Safe on Wheels' wil de gemeente Bergen op Zoom voorkomen dat kinderen geblesseerd raken tijdens het skaten.

Uit onderzoek van Consument en Veiligheid blijkt immers dat skaten op de vierde plaats staat in de sportongevallen top-10. Er zijn 2 belangrijke oorzaken van deze ongevallen: 1. Kinderen kunnen wel skaten, maar niet remmen, 2. Kinderen dragen geen of onvoldoende beschermende kleding.

Beide oorzaken zijn makkelijk te tackelen door jonge skaters een korte cursus te laten volgen. Tijdens deze clinic leren de leerlingen vallen, remmen, sturen, nemen van hindernissen en stoep op / stoep af. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de voor skaters geldende verkeersregels.

Op 31 maart gaat het project van start op basisschool De Verrekijker aan de Frans Halsstraat in Bergen op Zoom. Tussen 9 en 15 uur vinden de clinics plaats op het schoolplein. In april en mei worden de clinics ook op andere scholen gegeven. Gemeente Bergen op Zoom draagt de kosten van het project. De clinics worden gegeven door het bedrijf Skate Away uit Tilburg.

De gemeente Bergen op Zoom bekostigt'Safe on Wheels' uit het B.O.S.-project (Buurt, Onderwijs, Sport). Dit project is een onderdeel van het projectplan 'Sport over de volle breedte' van de gemeente Bergen op Zoom. In 2004 zijn er onder de vlag van het B.O.S.-project skate-pilots opgezet op drie basisscholen. De clinics zijn een vervolg op deze pilots.