Gemeente Noordenveld


Gemeente Noordenveld introduceert: taxatieverslag via website

Gepubliceerd op: 30 maart 2005

Vanaf donderdag 31 maart kunnen de belastingplichtigen van de gemeente Noordenveld het taxatieverslag digitaal opvragen en wel via het digitaal loket. Deze mogelijkheid wordt door de gemeente Noordenveld dit jaar voor het eerst geboden. Uiteraard kan ook schriftelijk een gratis taxatieverslag worden opgevraagd.

Wethouder Jan Bakker, portefeuillehouder financiën: In samenwerking met Ingenieursbureau Oranjewoud BV uit Heerenveen is een systeem ontwikkeld dat is geïntegreerd in onze eigen gemeentelijke site. Het is erg eenvoudig om je taxatieverslag op te vragen. Gewoon even je aanslag erbij pakken, want je moet wel je eigen debiteurennummer weten en dan zoekt het systeem de gegevens op. Het is ook erg leuk om te zien met welk pand de eigen woning is vergeleken. Deze informatie biedt het systeem namelijk ook. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat er naast een aantal standaard criteria aansluiting is gezocht bij panden die onlangs zijn verkocht.
Omdat dit jaar voor het eerst van deze digitale mogelijkheid gebruik kan worden gemaakt willen we graag van onze inwoners weten hoe deze werkwijze van informatieverschaffing ervaren wordt. Daarom vragen we de mensen een formulier op onze site in te vullen. Overigens, het moge duidelijk zijn dat je alleen de waardebepaling van je eigen pand kunt opvragen.

Roden, 30 maart 2005.