Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 31-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verloren medicijnen

AMERSFOORT Op woensdag 30 maart meldde een Amersfoorter dat hij op dinsdag 29 maart medicijnen was verloren.

Het gaat om 21 stuks Oxazepam. Mogelijk heeft de Amersfoorter, een bewoner van de Fuchsiastraat, de medicijnen op het winkelcentrum Emiclaer verloren. Blijkens informatie van de apotheker kunnen de medicijnen met name gevaar opleveren voor kinderen. Indien iemand de medicijnen vindt, wordt hij verzocht deze in te leveren bij een apotheek of bij een politiebureau.

Gewapende overval

AMERSFOORT Op woensdag 30 maart heeft een gewapende overval op een winkel plaatsgevonden.

Rond 20.20 uur kwam een man een winkel aan de Van Brammenstraat binnen. Hij bedreigde het personeel met een wapen en beroofde hen van een geldbedrag. Daarna verdween hij. Hij is vermoedelijk bij een andere verdachte achter op een fiets gesprongen, waarna zij in de richting van de Camera Obscurastraat wegfietsten.

Getuigen van de overval of mensen die iets verdachts op of in de omgeving van Van Brammenstraat of de Camera Obscurastraat hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Snelheidscontrole

HOOGLAND De politie heeft op woensdag 30 maart van 14.30 uur tot 15.45 uur op de Bunschoterstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 1000 gecontroleerde voertuigen, reden 100 bestuurders te hard. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuis.

Alarmpoortje

AMERSFOORT Op woensdag 30 maart werd een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.45 uur ging een alarmpoortje van een winkel aan de Langestraat af, toen een vrouw de winkel verliet. Zij werd door een winkelmedewerker staande gehouden en bleek een paar kinderschoenen ter waarde van bijna 25,- te hebben gestolen. De vrouw, 42 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd even later aan de politie overgedragen.

Bij haar verhoor bekende zij de diefstal. Zij kreeg een bekeuring van 125,-.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 30 maart overdag op meerdere locaties een verkeerscontrole gehouden.

De controles vonden plaats op de Barchman Wuytierslaan, Nijverheidsweg, Amsterdamseweg, Van Randwijcklaan, Albert Schweitzersingel en de Laan van Emiclaer. Bij de controles werden 32 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel uitgeschreven, vier voor het niet tonen van het rijbewijs, twee voor het niet tonen van het kentekenbewijs en één voor een kentekenplaat die niet in orde was. Tevens kregen dertig jeugdige passagiers Goochem het gordeldier uitgereikt.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Op woensdag 30 maart hield de politie van 12.45 uur tot 14.45 uur een snelheidscontrole op de Zeisterweg. Van de 1040 gecontroleerde voertuigen, reden 29 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 111 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuis.

Geslotenverklaring

WOUDENBERG De politie heeft op woensdag 30 maart van 07.30 uur tot 09.00 uur op de Voskuilerdijk gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Vierentwintig bestuurders negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.