FNV

Menzies Aviation biedt 1,25 procent meer loon na actiedreiging

Bij het afhandelingsbedrijf Menzies Aviation op Schiphol is een structurele loonverhoging van 1,25 procent uit het vuur gesleept. Daarvoor was actiedreiging nodig omdat de werkgever aanvankelijk alleen over een resultaatafhankelijke bonus wilde praten. "Dat is voor mij de reden om dit onderhandelingsresultaat met een positief resultaat aan de leden voor te leggen", zegt vakbondsbestuurder Nevin Ozütok.

Vorige week gaven de leden in een vergadering aan bereid te zijn acties te gaan voeren om een goede cao in de wacht te slepen. Ozütok: "Die boodschap hebben we in de laatste onderhandelingsronde doorgegeven. De werkgever heeft een paar keer geschorst en uiteindelijk de structurele loonsverhoging toegekend."

De vijfhonderd werknemers, die voor het inchecken van de passagiers en hun bagage zorgen, krijgen door de nieuwe cao bovendien een hogere vergoeding voor het werken op een feestdag, een hoger budget voor kinderopvang en een tegemoetkoming in de parkeerkosten van tien euro per maand.

Van belang is verder dat de loonkorting met 10 procent bij de tweede ziekmelding niet meer langer dan elf weken mag duren. Dat was dertien weken.

Hieronder kunnen de leden van FNV Bondgenoten het protocol van het onderhandelingsresultaat ophalen.
Attachments:
protocol CAO Menzies Aviation.DOC