Ministerie van Justitie

Een nieuw kwartaalbericht Jeugd terecht
31 maart 2005

Jeugd terecht is halverwege

Het programma Jeugd terecht loopt van 2003 tot en met 2006. We zijn nu dus halverwege het programma. Dit kwartaalbericht staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Wat zijn de kernpunten van het programma, welke resultaten zijn behaald in de afgelopen twee jaar en waar liggen voor de komende twee jaar de prioriteiten. Naast Minister Donner en het programmabureau Jeugd terecht komen ook de ketenpartners aan het woord.

* Opening Minister Donner: "De tot nu toe behaalde resultaten zijn mede te danken aan de goede samenwerking tussen al onze partners."
* Jeugd terecht halverwege, met programmamanager Francien Anker en programmasecretaris Ton Eijken over de themas Maatwerk, Effectiviteit en Ketensamenwerking.

* Ketensamenwerking in het Justitieel Casusoverleg: Zwolle boekt succes met pragmatische aanpak.

* Maatwerk voor jeugdige veelplegers. Elise Oosterwegel, officier van justitie in Utrecht, vertelt over de Utrechtse aanpak.
* In de Nieuwsflits: - Rapport recidivemonitor Halt-sector presenteert Halt werkt! Casusregie Algemeen Overleg Veiligheidsprogramma.

* Effectiviteit van gedragsinterventies. Sineke ten Horn aan het woord over haar uitdagingen als voorzitter van de Erkenningscommissie.

* Herman Bolhaar, procureur generaal in Den Haag, in Wie doet wat bij Jeugd terecht?

* De Doorlooptijden