Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


31 maart 2005


Emst - Met auto over de kop


Een 21-jarige automobilist uit Epe is woensdagmiddag (30-03) op de Weteringdijk van de weg geraakt en over de kop geslagen. De Epenaar reed rond 17.05 uur over de Weteringdijk richting Oene. Hij haalde een auto in en kwam daarbij in de linkerberm. Vervolgens verlor hij de macht over het stuur en kwam via de rechterberm in een sloot terecht en door een dam in de sloot sloeg de auto over de kop. De auto raakte total loss. De Epenaar kwam met de schrik vrij.


Epe - Bestuurder raakt gewond


Een 72-jarige automobilist uit Heerde raakte woensdagmiddag (30-03) gewond. De man was rond 16.25 uur op de A50 door onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De brandweer moest de Heerdenaar uit de auto bevrijden. Hij werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Epe / Heerde - Drankrijders betrapt


Agenten hebben in de nacht de woensdag (30-03) op donderdag bij controle op de Hoofdstraat te Epe een 32-jarige automobilist uit Oldebroek betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,18. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete.
In Heerde werd op donderdag (31-03) rond 05.45 uur een 16-jarige bromfietser uit Heerde gecontroleerd omdat hij tegen de rijrichting inreed op de Dorpsstraat en geen helm droeg.
De bestuurder bleek alcohol te hebben genuttigd en werd meegenomen naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1,52 en kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.


Heerde - Boetes voor onverzekerd rijden


De politie heeft een 27-jarige Epenaar een boete gegeven voor het onverzekerd rijden met een snorfiets. De controle vond plaats op woensdag (30-03) rond 16.00 uur op de Eperweg.
Op de Elburgerweg werd even later een zelfde overtreding geconstateerd bij een 24-jarige plaatsgenoot die op de scooter reed. Ook hij kreeg een boete.


Putten - Inbraak bedrijf


Van dinsdag op woensdag (29/30-03) werd er ingebroken in een bedrijf aan de Voorthuizer-


straat. De dader kwam binnen door het forceren van een raam in een roldeur. Een verrijdbare kar werd volgeladen met gereedschap en meegenomen.


Nunspeet - Inbraak bedrijf


Op woensdagavond (30-03) werd er ingebroken in een bedrijf aan de Marconiweg. De dader kwam binnen door het forceren van een deur.Op de bovenverdieping werden de kamers doorzocht. Ontvreemd werden 5 computers van het merk Dell alsmede een aantal


TFT-schermen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --