ProRail

Persbericht

24-03-2005

Spoorwerkzaamheden tussen Arnhem en Zevenaar

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Volker Stevin Rail&Traffic het spoor tussen Arnhem en Zevenaar. Het spoor is aan het einde van haar levensduur en wordt daarom vervangen. De werkzaamheden starten op maandag 28 maart en duren tot en met vrijdag 5 augustus.

De werkzaamheden, waarbij de aannemer veel materieel inzet zoals railkranen, slijpmachines, aggregaten, bestaan voornamelijk uit het gedeeltelijk vernieuwen van het complete spoor (= rails, bielzen en ballastgrind) vanaf het spooremplacement Arnhem Goederen tot en met het NS-station in Zevenaar.

De aannemer voert het werk in twee gedeelten uit. Het eerste deel van het werk is van maandag 28 maart tot en met dinsdag 28 juni. Na de zomervakantie komt hij in de periode van zondag 17 juli tot en met vrijdag 5 augustus terug om het werk geheel af te ronden.

Gevolgen wegverkeer

Als gevolg van deze werkzaamheden sluit de aannemer de overwegen De Methen en Kerkstraat in Zevenaar en de Vergertlaan, Droostraat, Burg. Dorth tot Medlerstraat, Heiliglandsestraat en Horsterpad in Duiven tijdelijk voor alle verkeer af. Hierover zijn met de gemeente afspraken gemaakt. Voor actuele informatie over de afsluiting van de overwegen en eventuele omleidingen wordt aangeraden de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.

ProRail heeft omwonenden van het spoor in Arnhem, Duiven, Westervoort en Zevenaar inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de geluids- en lichtoverlast en de afsluitingstijden van de overwegen.

Gevolgen treindienst

Als gevolg van de werkzaamheden kan NS gedurende deze periode haar normale dienstregeling op dit traject niet uitvoeren. Voor meer informatie wordt geadviseerd www.ns.nl te raadplegen en/of teletekstpagina 754, of te bellen naar 0900-1475 (⬠0,35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder âGewijzigd treinverkeerâ met informatie over deze werkzaamheden en informatie over werkzaamheden elders in het land.