Provincie Limburg

Task Force voor krachtige vernieuwingsslag Limburgse economie Toekomstvisie Limburg 2012 met versnellingsagenda

Dinsdagavond 29 maart 2005 is op initiatief van de Provincie Limburg een Task Force geformeerd die een krachtige extra impuls gaat geven aan de vernieuwingsslag voor de Limburgse economie. Deze Task Force bestaat uit vertegenwoordigers van het Limburgse bedrijfsleven, kennisinstellingen, de werknemersorganisaties, de centrum-gemeenten en het ministerie van Economische Zaken en wordt geleid door de Provincie. De inzet liegt er niet om, aldus gedeputeerde Martin Eurlings. Eind mei levert de Task Force een aansprekende toekomstvisie Limburg 2012 en een daaraan gekoppelde versnellingsagenda op. We zetten daarbij samen met alle partners fors in op datgene waar we als regio sterk in zijn.

Medio april worden vier brainstormbijeenkomsten georganiseerd. Er wordt een visie ontwikkeld op basis van zowel bestaande ontwikkelingen en projecten, als nieuwe inzichten om Limburg als Technologische Top Regio aantrekkelijk te maken. De brainstormbijeenkomsten zijn bedoeld om de strategienota "Limburg: een toekomst met kennis" aan te vullen met een consistente ambitie voor 2012. De vier onderwerpen van de bijeenkomsten zijn

Chemie

Life sciences / Food / Medische Technologie

Maakindustrie / Value Added Logistics

Attractieve regio

De aanleiding om te komen tot een versnellingsagenda is de recente economische situatie in Limburg. In overleg met het Ministerie van Economische Zaken is in dat kader besloten om in te zetten op het geven van een krachtige extra impuls aan de vernieuwingsslag voor de Limburgse economie.

31-3-2005 14:47