Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 31 maart 2005

BERGEN OP ZOOM, 31 maart 2005

Man aangehouden na bedreiging en vernieling

PUTTE: De politie heeft woensdagavond omstreeks 18.30 uur een 51-jarige inwoner van Putte aangehouden, die kort daarvoor op de Antwerpsestraat de bestelauto van een 28-jarige inwoonster van St Maartensdijk had vernield. Het slachtoffer zat achter het stuur van haar auto toen het gebeurde. De Puttenaar stelde zich ook dreigend op tegenover het slachtoffer. Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat de vernieling en bedreiging, terug te leiden is naar een zakelijk geschil. De Puttenaar is, na verhoor, donderdagochtend in vrijheid gesteld. De man dient zicht later voor de rechter te verantwoorden.

Politie controleert verkeer

STEENBERGEN: Op dinsdagmiddag hield de politie een verkeerscontrole op de Burgemeester van Loonstraat in Steenbergen. Er werden 27 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Inbraak in personenautos

RUCPHEN: In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een viertal personenautos. Twee wagens stonden in de Kerkstraat en twee in de Paulus Potterstraat. In alle gevallen werd de autoradio uit het voertuig gestolen. Ook werd uit een van de voertuigen een digitale fotocamera meegenomen. In drie van de gevallen werd op dezelfde manier een portier geforceerd om binnen te komen.

Politie rolt hennepkwekerij op

ST. WILLEBRORD: Donderdagochtend heeft de politie een hennepkwekerij opgerold in de Leeuwerikstraat in St.Willebrord. Er werden 117 hennepplanten en 9 assimilatielampen in een schuurtje in de achtertuin aangetroffen. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt zodat er ook nog een aangifte van diefstal stroom komt. De planten en de lampen zijn vernietigd. Ook werd een 37-jarige bewoonster aangehouden. Zij is verhoord door de politie en met een dagvaarding heengezonden.

Politie houdt man aan

ST WILLEBRORD: Donderdagochtend heeft de politie een 24-jarige man uit Schijf aangehouden in verband met mishandeling en het plegen van vernieling bij zijn ouders.

Dit gebeurde eerder dit jaar al op 11 januari in de Poppestraat. De verdachte kon nu pas aangehouden worden omdat hij al die tijd onvindbaar was. De verdachte is met een dagvaarding heengezonden.

Politie pakt dronken en bellende bestuurder op

OUDENBOSCH: Rond middernacht zagen agenten een auto de Duiventoren oprijden. De bestuurder van deze auto was op dat moment niet handsfree aan het bellen. Toen deze 37-jarige man uit Standdaarbuiten door de agenten werd staande gehouden op de Zoutlaan, bleek dat hij ook teveel gedronken had. Een test wees uit dat hij bijna drie keer de toegestane hoeveelheid op had. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg naast een paar fikse bekeuringen ook een rijverbod van zeven uur.

Politie pakt dronken schipper op

STEENBERGEN: Op verzoek van de KLPD heeft de politie rond 14:15 uur vanmiddag een schipper van een binnenvaart schip aangehouden. Deze 48-jarige man uit Dinteloord voer met zijn schip op het Volkerak en deed dat met teveel alcohol op. De man blies bij een test 930 ug/l. Dat is ongeveer vier keer de toegestane hoeveelheid. De schipper is voorgeleid aan de hoofdofficier.

Auteur: Manfredi Mauro