Politie Drenthe

Politie lost meerdere zaken op

Coevorden 31-03-2005

Met de aanhouding van in totaal 9 verdachten, heeft de politie in Coevorden meerdere inbraken en diefstallen opgelost. Naar aanleiding van een inbraak bij een school aan de Van Heutszsingel kon eind februari een 17jarige jongen uit Coevorden worden aangehouden. In het verder onderzoek naar inbraken en diefstallen, zijn nog 8 verdachten aangehouden en verhoord.
Naast een 58-jarige vader van een van de verdachten, die als heler werd gehoord, waren het jongens in de leeftijd van 13 tot 17 jaar en de meeste afkomstig uit Coevorden. Een kwam uit Veenoord en een uit Emlichheim.

De groep jongelui opereerde in verschillende samenstelling en pleegden de feiten in de maanden januari en februari van dit jaar. De inbraken en diefstallen vonden plaats in basisscholen, sportcomplexen en in het zwembad, waarbij diverse goederen, waaronder een platstation, een stereoset, diverse stukken gereedschap, een oranje zwaailamp, een gsm en diverse andere kleine goederen, werden gestolen.
Bij de verdachten werden nog diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. Deze zijn inmiddels aan de eigenaren terug gegeven. Alle verdachten, waarvan er enkele langere tijd hebben vastgezeten, zijn weer op vrije voeten.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.