Binnensticht, 12.30 uur

Utrecht 03-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Rustige horecanacht

ZEIST - Tijdens een rustige horecanacht zijn twee stappers bekeurd voor openbare dronkenschap en een persoon voor het gebruik van harddrugs.

Onder invloed achter het stuur

ZEIST - Door met piepende banden de bochten te nemen, viel zondagochtend om 04.00 uur het rijgedrag van een 25-jarige man uit Zeist wel erg op. De man negeerde lange tijd het stopteken van de politie, maar stopte uiteindelijk op de Walraven van Halllaan. De politie constateerde een sterke alcohollucht en verzocht de man mee te gaan naar het politiebureau. Daar blies de man 320 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt.

AUSTERLITZ - Tien minuten later hield de politie op de Traayweg in Austerlitz een 22-jarige man uit Den Bosch aan. De man had onder invloed van alcohol zijn voertuig niet helemaal meer onder controle, raakte de berm en kwam vervolgens op zijn kant terecht. De man blies 475 ug/l. Hij had geen letsel. Met een rijverbod en een proces-verbaal kon de man naar huis.

ZEIST - Op de De Wetlaan werd om 05.50 uur de bestuurder van een auto een 33-jarige man uit Zeist bekeurd wegens het rijden onder invloed. Ademanalysetest op het bureau gaf 550 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Toezicht bij actie detentiecentrum

ZEIST/SOEST - De politie heeft zaterdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur met de honden- en paardenbrigade en marechaussee toezicht gehouden bij detentiecentrum en op de Van Weedestraat in Soest. De actiegroep AAGU (Anarchistische Antideportatiegroep Utrecht) hield bij beide locaties een actie gericht tegen het opsluiten van illegale vluchtelingen in detentiecentrum Zeist. Op beide locaties waren in totaal circa 25 actievoerders. Zij deelden flyers uit en hielden een wake. De demonstratie verliep rustig en werd tussen 21.00 en 22.00 uur beëindigd.

Aangehouden voor bedreiging en geweld

BILTHOVEN - Een 18-jarige inwoner van De Bilt is op zaterdag 2 april om 01.00 uur aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling.

De man wordt er van verdacht een 22-jarige inwoner van Maartensdijk te hebben bedreigd en geslagen te hebben. Bovendien zou de Maartensdijker op 26 maart eveneens door dezelfde man zijn bedreigd en geslagen. De aangever herkende de man tijdens het uitgaan en stelde de politie in kennis. Die wist de man kort daarna aan te houden op de Julianalaan te Bilthoven. De 18-jarige zit nog vast en is imiddels in verzekering gesteld.