Eemland noord, 12.30 uur

Utrecht 03-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Politietoezicht bij actie Van Weedestraat

ZEIST/SOEST - De politie heeft zaterdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur met de honden- en paardenbrigade en marechaussee toezicht gehouden bij het detentiecentrum Zeist en op de Van Weedestraat in Soest. De actiegroep AAGU (Anarchistische Antideportatiegroep Utrecht) hield bij beide locaties een actie gericht tegen het opsluiten van illegale vluchtelingen in het detentiecentrum Zeist. Op beide locaties waren in totaal circa 25 actievoerders. Zij deelden flyers uit en hielden een wake. De demonstratie verliep rustig.

Met alcohol op achter het stuur

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Een 18-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg is zaterdagnacht rond 00.30 uur op de Verdistraat aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd staande gehouden tijdens een alcoholcontrole en moest mee naar het politiebureau. Daar blies de man 580 ug/l. Ook in januari was de man al betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

SOEST Op de Dalweg werd zondagochtend om 04.15 uur een man aangehouden, omdat hij door rood licht reed. De man een 30-jarige Soestenaar - rook naar alcohol en moest blazen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en daar wees de ademanalysetest 515 ug/l aan. Ook bleek het rijbewijs van de man te zijn verlopen. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal voor rijden door rood licht en rijden onder invloed.

Wurgstokje aangetroffen

EEMNES - Bij de controle van een 16-jarige jongen uit Eemnes die zaterdagnacht rond 01.40 uur met zijn brommer over de Noordersingel reed trof de politie onder het zadel naast de vervoerspapieren ook een wurgstokje aan. De jongen werd hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt een HALT-verbaal opgemaakt. De ouders zijn in kennis gesteld.