Eemland zuid, 13.05 uur

Utrecht 03-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Gewapende overval

AMERSFOORT Op vrijdag 1 april omstreeks 23.10 uur vond een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid in het winkelcentrum Wiekslag.

De 46-jarige eigenaar bevond zich tegen sluitingstijd alleen in zijn zaak en werd plotseling geconfronteerd met twee personen die hun gezichten hadden bedekt. Onder bedreiging van een vuurwapen zagen de twee kans geld buit te maken. Daarbij werd de eigenaar met een bijtende vloeistof in het gelaat gespoten, waarvoor hij behandeld is geweest in het ziekenhuis. Hij liep geen blijvend letsel op.

Inmiddels heeft de politie een (buurt)onderzoek ingesteld en vraagt eventuele getuige(n) zich te melden via het telefoonnummer 0900 8844, bureau Amersfoort.

Brievenbussen en poststukken vernield

AMERSFOORT Een groepje jeugd wordt verdacht van het vernielen van een brievenbus en diverse poststukken. Op de Laan naar Emiclaer trof de politie op zondag 3 april omstreeks 00.30 uur vernielde brievenbussen aan.

Een getuige was bezig met het verzamelen van poststukken die her en der op straat verspreid lagen. In de omgeving trof de politie in diverse prullenbakken zowel beschadigde als niet beschadigde post aan. De politie heeft de post die niet beschadigd was in een andere brievenbus weer gepost. De beschadigde poststukken zijn meegenomen naar het bureau.

Na ingesteld onderzoek trof de politie een groep jeugd aan op de Albert Schweitzersingel die bij het zien van de politie alle kanten opstoven. Er bleek sprake van twee, nog smeulende vuurtjes, met daarin diverse verbrande poststukken. In het omringende water dreven bovendien diverse poststukken.

Uiteindelijk werd een 17-jarige inwoner van Utrecht aangehouden en nader onderzoek zal moeten uitwijzen of hij betrokken is geweest bij de vernieling van de brievenbus/poststukken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bromfietser onder invloed

AMERSFOORT Een 52-jarige bromfietser uit Amersfoort is zaterdag 2 april omstreeks 21.35 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Politiemensen zagen hem slingerend rijden en lieten hem stoppen op de F. van Blankenheijmstraat. Het blazen op straat lukte niet, maar uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de Amersfoorter bijna vijf keer meer alcohol (1060 ug/l) in zijn lichaam had dan wettelijk is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.