Utrecht stad, 13.25 uur

Utrecht 03-04-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Ongeregeldheden op Vredenburg

UTRECHT Bij ongeregeldheden op Vredenburg heeft de politie zes personen aangehouden. Op zaterdag 2 april omstreeks 23.00 uur constateerde de politie dat op de busbaan twee barricades in brand stonden en zich een groep van ongeveer veertig personen had verzameld.

Diverse eenheden(ongeveer 25 politiemensen) kwamen ter plaatse en werden wegafzettingen gerealiseerd op de Rijnkade/Vredenburg, St.Jacobsstraat/Lange Viestraat, Korte Koestraat/Vredenburg, Willemstraat/Vredenburg en het Vredenburg/Vredenburgplein.

Bij aankomst van de politie op Vredenburg werden diverse politiemensen bekogeld met flessen, verfbommen en vuurwerk door personen uit het gekraakte pand op Vredenburg. Op het dak van dit pand hadden zich enkele personen verschanst. Zij gooiden onder meer met vuurwerk en verfbommen.

Ter handhaving van de openbare orde voerde de politie enkele charges uit waarbij gebruik werd gemaakt van de wapenstok en politiehonden werden ingezet. Enkele personen liepen hierdoor bijtwonden op.

De twee in brand staande barricades, onder meer bestaande uit houten pallets, werden door de brandweer geblust. Personeel van de Reinigingsdienst ruimden de rommel op die ter hoogte van het gekraakte pand op straat was gegooid. Nadat alles was opgeruimd werden de voor het doorgaande verkeer afgezette wegen omstreeks 02.00 uur weer vrijgegeven.

Man aangehouden

UTRECHT Rond 03.40 uur werd een onbekende man aangehouden op verdenking van (poging tot) inbraak. Na een melding zagen politiemensen dat een man met een breekvoorwerp trachtte een toegangsdeur van een winkel te forceren. Bij het zien van de politie sloeg de man lopend op de vlucht. Op de Pijnboomstraat kon de man alsnog worden aangehouden.

Op zijn vlucht was gezien dat de man iets in de struiken had gegooid. Na onderzoek werd een breekijzer aangetroffen. De man is ingesloten in het bureau. Hij weigerde tot nu te zeggen wie hij is. Onderzoek wordt voortgezet.

Jongens aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 2 april omstreeks 16.20 uur een 15-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een bromfiets en een 14-jarige Utrechter wegens het niet opvolgen van de bevelen van de politie. Politiemensen controleerde de 15-jarige Utrechter met een bromfiets op de Boothstraat waaruit bleek dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. De bromfiets is inbeslaggenomen. De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Bij de aanhouding bemoeide zich een 14-jarige inwoner van Utrecht. Hij gedroeg zich zo hinderlijk en vervelend dat gebruik moest worden gemaakt van pepperspray en hij kon uiteindelijk met gepast geweld geboeid en vervoerd worden naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

UTRECHT Op zaterdag 2 april omstreeks 16.00 uur werd een 35-jarige inwoner van Utrecht op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto op de Harteveldlaan. De eigenaar had samen met een getuige kans gezien om de inbreker in de kraag te vatten. De Utrechter bleek in het bezit te zijn van inbrekerswerktuigen en had enkele goederen uit de opengebroken auto buit gemaakt.

Bij de aanhouding was er een worsteling ontstaan en hadden zowel de eigenaar van de auto en de Utrechter lichte verwondingen aan hun handen opgelopen. De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Gordelcontrole

DE MEERN Bij een controle zaterdag 2 april tussen 10.30 en 13.00 uur op de Meerndijk kregen 25 bestuurders een bekeuring omdat zij geen gordel droegen. Er passeerden ongeveer 332 voertuigen.