Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - Nijkerker gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 03-04-2005

Een 77-jarige Nijkerker is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat hij op de Barneveldseweg nabij de Jan Tijmensteeg was aangereden door een auto. Het slachtoffer reed rond het middag uur op de fiets over de Barneveldseweg over het fietspad en wilde ter hoogte van de Jan Tijmensteeg de kruising oversteken. Daar werd in verband met drukte in file gereden. Een automobilist, een 65-jarige man uit Hooglanderveen, merkte de fietser te laat op, waarna een aanrijding plaatsvond. De Nijkerker kwam daarbij te vallen en had vermoedelijk een gebroken heup opgelopen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur - gewonde bij ongeval A1

Publicatiedatum: 03-04-2005

Bij een verkeersongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag op de autosnelweg A1 bij Terschuur is een 31-jarige automobilist uit Rotterdam gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks half vier over de A1 van Barneveld richting Apeldoorn en wilde een voor hem rijdende vrachtwagen inhalen. Toen hij daarvoor naar links wilde uitwijken merkte hij dat hij op dat moment zelf werd ingehaald. Inmiddels was de Rotterdammer de vrachtwagen al zo dicht genaderd dat hij een aanrijding niet meer kon voorkomen en achterop de truck botste. Als gevolg van de aanrijding belandde de auto van de Rotterdammer in de sloot. De man zelf liep verwondingen op en moest naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen, een 39-jarige man uit Veenendaal, was ongedeerd gebleven. De auto van de Rotterdammer was door de aanrijding totaal vernield en moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - ruzie om hond en kat

Publicatiedatum: 03-04-2005

De Edese politie moest er zaterdagavond aan te pas komen toen twee Edenaren ruzie kregen om een hond en een kat. De ruzie was uitgelopen op een handgemeen waarop de beide Edenaren werden aangehouden. Het voorval deed zich rond half zeven voor op de Van Voorthuizenlaan, toen een 67-jarige Edenaar met zijn aangelijnde hond over straat fietste. Op dat moment zou er een kat op de rug van de hond zijn gesprongen. De 67-jarige probeerde daarop het dier van de rug weg te halen. Een 20-jarige Edenaar, kennelijk de eigenaar van de kat, was daar getuige van. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling, waarbij de 20-jarige een honkbalknuppel ter hand nam. De 67-jarige zou daarop de 20-jarige op het gezicht geslagen hebben. De 20-jarige zou vervolgens de 67-jarige daarop met de knuppel op het hoofd hebben geslagen. Het duo werd door gewaarschuwde agenten aangehouden. Beiden legden een verklaring af over het gebeurde maar zagen af van aangifte, waarop ze later weer werden vrijgelaten. De 20-jarige deed vrijwillig afstand van de knuppel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - Nijkerker verdacht van mishandeling bij huiselijk
Publicatiedatum: 03-04-2005

Een 38-jarige man uit Nijkerk is zaterdagochtend door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 35-jarige ex-vrouw. Het slachtoffer waarschuwde rond kwart over tien de politie nadat zij door haar ex-man zou zijn geslagen. Het stel zou ruzie hebben gekregen over de verdeling van spullen na de scheiding. Na de mishandeling was de Nijkerker vertrokken. Gewaarschuwde agenten troffen hem even later bij zijn eigen woning aan, waarna hij werd aangehouden. De man ontkende de mishandeling en is later na verhoor vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op. De vrouw was door de mishandeling niet gewond geraakt maar deed wel aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Lunterenaren opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 03-04-2005

Drie Lunterenaren (twee van 22 en een van 32 jaar) zijn vrijdagavond door de Edese politie aangehouden na een vechtpartij in een horecazaak aan de Breelaan. Het trio wordt verdacht van vernieling, bedreiging, mishandeling van een politieagent en verzet tegen de politie. Omstreeks kwart voor elf zou een van de drie een ruit in de horecazaak hebben vernield na een onderlinge ruzie. Toen de eigenaar van de zaak het trio daarover aansprak ontstond er een schermutseling, waarbij de eigenaar met een mes zou zijn bedreigd. Het trio ging er vervolgens vandoor en liep recht in de armen van een agent, die inmiddels vanuit het politiebureau naar de zaak liep. Toen de agent de drie mannen aansprak kreeg hij van de 32-jarige meteen een klap in het gezicht. De agent wilde vervolgens de 32-jarige aanhouden. De overige twee probeerden hierop hun kameraad te ontzetten. Het drietal werd met inmiddels te hulp geschoten collega's van de agent aangehouden. Bij de schermutseling werd op straat ook een mes aangetroffen en in beslag genomen. Na verhoor zijn de beide 22-jarige verdachten vrijgelaten. Zij hadden hun aandeel in de zaak bekend. De 32-jarige zit nog vast. Door de agent is aangifte gedaan van mishandeling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Bennekommer gewond bij ruzie

Publicatiedatum: 03-04-2005

Een 57-jarige Bennekommer is vrijdagmiddag in Wageningen gewond geraakt bij een ruzie met een 23-jarige familielid uit Ede. Het slachtoffer zou de 23-jarige Edenaar bij de ruzie hebben aangevallen en met stenen hebben gegooid. Vervolgens was er tussen beiden een worsteling ontstaan, waarbij de 57-jarige zelf gewond raakte. Gewaarschuwde agenten hadden de 57-jarige aanvankelijk aangehouden maar de man bleek dusdanig gewond dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Door de 23-jarige Edenaar is wel aangifte gedaan van mishandeling. De ruzie zou te maken hebben met de eigendom van een schuur op een terrein in Wageningen. De 23-jarige was daar aan het werk toen de Bennekommer hem daar opzocht. Volgens de 23-jarige zou de Bennekommer zonder aanleiding zijn begonnen met het gooien van stenen. Vervolgens zou hij de Edenaar hebben vastgepakt en geslagen hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---