Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 3 april

Alkmaar 03-04-2005 - 15.15 uur

Noodlottig ongeval tijdens vrijgezellenfeest

Zwaag, zaterdag 2 april 2005.

Een 30-jarige man uit Hoorn is omstreeks 19.30 uur door het dak van een opslagloods gevallen en neergestort op de ruim 8 meter lager gelegen betonnen vloer. Hij is met ernstig hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis van Hoorn en verkeert in levensgevaar.

De man nam met ongeveer 15 personen als gast deel aan een vrijgezellenfeest bij een horecagelegenheid aan de Oude Veiling. De groep ging op een gegeven moment buiten een potje voetballen waarbij de bal over de top van een puntdak van de loods terecht kwam. Het slachtoffer klom via een vuilcontainer op het dak dat bestaat uit eterniet golfplaten, afgewisseld met lichtdoorlatende plastic golfplaten. Dit zijn platen die het gewicht van een man niet kunnen dragen. De bal lag in een door twee daken gevormde V. Om die te kunnen bereiken is het slachtoffer, op dat moment buiten het zicht van zijn vrienden, over de top geklommen en is daarbij op een plastic golfplaat gaan staan en er doorheen gezakt. Toen de man wegbleef dachten zijn vrienden aan een geintje en gingen zij terug naar de horecagelegenheid. Toen het slachtoffer ruim een half uur later nog niet teruggekeerd was gingen zijn vrienden op onderzoek uit en ontdekten het gat in het dak. De hulpverleningsdiensten werden omstreeks 20.15 uur gealarmeerd. De politie moest de opslagloods met hulp van de geëmotioneerde omstanders openbreken om bij het slachtoffer te kunnen komen. De verslagenheid onder de vrienden was groot toen duidelijk werd dat het slachtoffer zeer ernstig gewond was.

Joyrider in levensgevaar

Alkmaar, zondag 3 april 2005.

De 16-jarige jongen uit Alkmaar die met de auto van zijn moeder joyriding pleegde en zaterdagmorgen omstreeks 04.30 uur de pui van een café ramde op de Bierkade, verkeert in levensgevaar. Hij ligt op de afdeling intensive care in Medisch Centrum Alkmaar. Er is bloed van hem afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van alcohol verkeerde (uitslag over 14 dagen). Zijn 17-jarige passagier uit Alkmaar, die na de botsing in paniek vluchtte, is inmiddels door de politie verhoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt omdat het verboden is om de plaats van een ongeval te verlaten.

Been motorrijder verbrijzeld

Stompetoren, zaterdag 2 april 2005.

Omstreeks 15.50 uur botste op de Noordervaart een 57-jarige motorrijder uit Amsterdam frontaal op een auto bestuurd door een 55-jarige man uit Maassluis. Door de aanrijding kwam de motorrijder ten val en verbrijzelde zijn rechterbeen. Hij werd per ambulance naar het MCA vervoerd.

Het ongeluk gebeurde op de kruising Noordervaart/Oterlekerweg. De motorrijder reed over de Noordervaart, komende uit de richting van Alkmaar. Op de kruising wilde hij linksaf slaan maar verleende geen vrije doorgang aan de hem tegemoetkomende automobilist. De bij het ongeval betrokken voertuigen raakten flink beschadigd.

Autodiefstallen

Alkmaar, zaterdag 2 april 2005.

Een man uit Alkmaar kwam er in de avond achter dat zijn auto was gestolen die hij op woensdag 30 maart 2005 had geparkeerd op de Stationsweg. Het gaat om een bruine Fiat Uno met het kenteken YB-89-KD.

Hoorn, zondag 3 april 2005.

In de afgelopen nacht is er vanaf een carport aan de Lijndraaier een zwarte Volkswagen Passat Sedan weggenomen voorzien van het kenteken 49-DH-VT. De auto is van het bouwjaar 1999 en heeft een dagwaarde van ongeveer 12.000 euro.

Den Helder, zondag 3 april 2005.

Vannacht is er op de Middenweg een 12 jaar oude groene Fiat Cinquecento gestolen. De auto werd zondag omstreeks 10.30 uur teruggevonden in het water van de Molengracht. Er was joyriding mee gepleegd en de auto was total loss.

Aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

Den Helder, zondag 3 april 2005.

Een dronken 31-jarige man uit Den Helder is vannacht omstreeks 00.50 uur aangehouden wegens het belemmeren en beledigen van agenten op de Koningstraat. De agenten gaven drie bromfietsbestuurders een bon omdat ze zonder helm reden. De verdachte bemoeide zich daarmee en ging, ondanks diverse sommaties, niet weg. Hij bleef narrig en schold de agenten ondermeer uit voor klootzakken en eikels. Na een afkoelingsperiode aan het bureau werd hij met een bon op zak heengezonden.

Een 19-jarige jongen uit Breezand werd omstreeks 04.00 uur aangehouden op de Koningstraat omdat hij agenten provoceerde en bedreigde. De agenten waren in verband met het horecatoezicht bezig om de identiteit vast te stellen van 2 verdachten die wegens wangedrag een café uit waren gezet. De jongen bemoeide zich hiermee en kondigde bij zijn vrienden aan dat hij iets zou doen. Even later toonde hij zijn blote kont aan de agenten. Hij werd aangehouden wegens belediging en werd hierna recalcitrant. Hij bedreigde de agenten die hem mee namen naar het bureau. Ook hij mocht na een afkoelingsperiode met een proces-verbaal op zak vertrekken.

Bestelbus uitgebrand

Alkmaar, zondag 3 april 2005.

Omstreeks 01.20 uur kregen agenten de melding dat er een bestelbus in de brand stond op de Koornlaan. Ze probeerden het voertuig te blussen met een brandblusser doch het vuur was al zo hevig dat dit mislukte. De brandweer lukte het kort hierna wel maar toen had het vuur al flinke schade veroorzaakt. Een geparkeerde personenauto die ernaast stond liep ook schade op. Er wordt gedacht aan brandstichting.

Vechtersbaas aangehouden

Schagen, zondag 3 april 2005.

Omstreeks 01.30 uur werd bij een horecagelegenheid aan de Markt een 25-jarige man uit Wieringerwaard aangehouden omdat hij zich als een wilde bemoeide met een opstootje. De man bleek een wikkel met wit poeder, vermoedelijk cocaïne, bij zich te hebben. Dat spul werd van hem afgenomen. Nadat hij aan het bureau een verklaring had afgelegd werd hij in

de loop van de nacht heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Dronken bromfietser

Enkhuizen, zondag 3 april 2005.

Vannacht omstreeks 02.20 uur werd een 56-jarige bromfietser uit Enkhuizen van de Noorderweg geplukt omdat hij had gedronken. Hij blies aan het bureau 515 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Dronken automobilist rijdt achteruit tegen politieauto

Egmond aan den Hoef, zondag 3 april 2005.

Vannacht omstreeks 04.10 uur kregen agenten de schrik goed te pakken toen een 35-jarige drankrijder in een terreinvoertuig uit Alkmaar achteruit tegen de voorkant van de dienstauto reed.

De agenten hadden de man zien vertrekken bij een discotheek aan de Olympiaweg in Alkmaar. Ze wilden hem controleren maar de man reed snel. Hij ging 140 km/u waar 80 is toegestaan en had de hele rijbaan nodig om op de weg te blijven. Op de Hoeverweg bracht de bestuurder zijn terreinwagen tot stilstand. De agenten gingen op 15 meter afstand met hun dienstwagen achter de auto staan. Nog voordat zij vanuit de auto een stopteken konden geven reed de Alkmaarder plotseling achteruit en ramde per ongeluk- de voorkant van de politie auto. De man verklaarde later dat hij een afslag had gemist en daar achteruit naartoe wilde rijden. Hij had verwacht dat de politieauto wel ruim baan zou maken. Op het bureau werd duidelijk waarom, hij blies ruim vier keer de toegestane hoeveelheid: 935 ug/l. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. Vanmiddag is hij, na verhoor heengezonden. Hij had er spijt van. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Aanhouding agressieveling

Alkmaar, zondag 3 april 2005.

Vannacht omstreeks 04.00 uur hebben agenten op de Olympiaweg een 39-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden nadat hij had geslagen op een dienstauto. Hierna schold hij de agenten uit. Hij was dronken en werd ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor is hij in de middag met een proces-verbaal op zak heengezonden.