Politie Drenthe

Negen aanhoudingen bij grote verkeerscontrole

Meppel/Steenwijk 03-04-2005 - De politieregios Drenthe en IJsselland hebben bij een grote gezamenlijke verkeerscontrole in- en tussen Meppel en Steenwijk zaterdagavond en nacht zeven personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Ongeveer 900 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Bestuurders die niet gedronken hadden kregen van 3VO een sleutelhanger. Er werden ook nog twee verdachten aangehouden wegens drugsbezit.

34 politiemensen van de basisteams Steenwijkerland ( IJsselland) en Meppel/Westerveld ( Drenthe) controleerden tussen 21.00 en 03.00 uur op zeven vaste plaatsen. Daarnaast voerden twee surveillanceautos in het hele gebied voortdurend rijdende controles uit. Vrijwilligers van 3VO uit Meppel en Steenwijk deelden aan bestuurders die niet gedronken hadden een BOB-sleutelhanger uit.

* Onder de aangehouden verdachten waren zes bestuurders met een alcoholgehalte van tussen 0,6 en 1,1 promille. Zij waren afkomstig uit Meppel, Zwartsluis, Bovensmilde, Valthe en Steenwijk en varieerden in leeftijd van 22 tot 67 jr.

* Een 34 jr. man uit Meppel reed met een alcoholgehalte van 1 promille en een ongeldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

* Een 32 jr. man uit Steenwijk reed met een alcoholgehalte van 1,4 promille. Bovendien had hij 14 XTC pillen in zijn bezit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is overgebracht naar Zwolle en daar voor nader onderzoek ingesloten.

* Een 22 jr. man uit Zwartsluis was in het bezit van 2 gram speed. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Proces-verbaal voor het in bezit hebben van harddrugs wordt opgemaakt.

De controles vonden plaats in Wanneperveen (rotonde N375 bij sluis Beukers), Meppel ( rotonde Werkhorst, Industrieweg, Ceintuurbaan, Hoogeveenseweg) en Eesveen (Eesveenseweg)

Naast de aangehouden verdachten kregen ook nog eens 31 bestuurders een bekeuring voor: geen of onjuiste verlichting (15x), geen gordel (7x), Geen identiteitsbewijs (3x), geen held (2x), verlopen APK (2x) en geen verzekering (2x).

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.