Politie Limburg-Zuid
Persberichten zondag 3 april 2005.

Sittard-Geleen, vrouw gewond bij tumult om kinderen

Een 30-jarige bewoonster van de Silstraat in Sittard liep vrijdagavond diverse snijwonden aan het hoofd op na een ruzie in de Morgenstraat met enkele bewoners van die straat. Aanleiding tot de vechtpartij die omstreeks 20.10 uur op de Morgenstraat plaats vond was het gedrag van de kinderen van het slachtoffer. Bewoners van de Morgenstraat ergerden zich aan hun gedrag en spraken daar de moeder op aan. Diverse bewoners van de Morgenstraat bemoeiden zich hiermee en deelden enkel tikken uit aan het slachtoffer. Een 20-jarige vrouw sloeg het slachtoffer met een voorwerp diverse keren op het hoofd. Hierdoor liep het slachtoffer hoofdletsel op waarvoor ze naar spoedeisende hulp van het Maasland ziekenhuis moest gaan. Na behandeling kon ze huiswaarts gaan. De politie hield zaterdagmorgen de 20-jarige vrouw aan. Zij werd ingesloten en is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van de vechtpartij.

Einighausen, twee gewonden bij eenzijdig ongeval.

Twee broers van 19 en 16 jaar uit Urmond zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval met een personenauto op de Bergerweg. Twee andere inzittenden bleven ongedeerd. De auto waarin ze zaten en die werd bestuurd door de 19-jarige jongen, raakte waarschijnlijk tengevolge van slechte banden van de weg en botste tegen een boom. Beide broers werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. De 16-jarige werd ter observatie opgenomen. De 19-jarige kon na behandeling naar huis.

Sibbe, inbraak in kantine sportvereniging

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in de kantine van de sportvereniging Sibbe aan de Kleine Linde. Het slot van de toegangspoort tot het sportcomplex werd vernield evenals twee rolluiken en een kunststof raamkozijn. Er werd niets ontvreemd.

Maastricht, man aangehouden voor manipuleren openbare telefoons

De politie van Maastricht heeft zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur een 51-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht diverse openbare telefoons te hebben gemanipuleerd en op die manier ten onrechte achtergebleven wisselgeld incasseerde. De man werd door de parkeerpolitie betrapt toen hij op het Vrijthof tegen een munttelefoon sloeg.

Nader onderzoek leerde dat de verdachte het 'geld teruggave bakje' op een bepaalde manier blokkeerde waardoor het teveel betaalde geld niet in het bakje viel maar werd tegengehouden. Datzelfde bleek het geval te zijn bij nog een andere munttelefoon op het Vrijthof en bij telefooncellen op de Markt (2) en het Koningin Emmaplein. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt nog of de man op meer plaatsen actief is geweest.

Brunssum, jongeren aangehouden na tumult op hangplek

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 22.00 uur vier mannen (24, 20, 19 en 19 jaar) en een jongen (15 jaar) aangehouden omdat ze de politie op enigerlei wijze belemmerden bij het doen van hun werk. De politie werd ter assistentie gestuurd naar de Maanstraat in Brunssum, waar een vrouw door een lid van een groep hangjongeren zou zijn mishandeld. Toen de politie verhaal ging halen bij de uit ongeveer 25 jongeren bestaande groep, stelde een 20-jarige man zich zeer irritant op tegen de politiemensen. Nadat meerdere keren van hem was gevorderd dat hij zich zou verwijderen en hij daar geen gevolg aan gaf, werd hij aangehouden. Op dat moment begonnen diverse andere personen zich hiermee te bemoeien en dreigde de situatie te escaleren. Daarom werd de assistentie ingeroepen van andere politiemensen. Van de groep hangjongeren werd gevorderd dat ze zich moesten verwijderen. Drie van hen trokken zich hier niets van aan en werden eveneens aangehouden. Hierbij werd pepperspray gebruikt. een tot de groep hangjongeren behorend meisje kwam ook in aanraking met de pepperspray. Zij weigerde echter de door de politie aangeboden nazorg. Een 19-jarige man sloeg een agent in zijn gezicht waardoor deze een gescheurde wenkbrauw opliep die in het ziekenhuis moest worden behandeld. De arrestanten werden overgebracht naar het politiebureau in Heerlen en daar ingesloten.

De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Op vrijdagavond omstreeks 23.05 uur kreeg de politie een melding over een bewoner van de Maanstraat die voor zijn woning zou staan met een knuppel en een vuurwapen. Door een groepje jongeren werd een 61-jarige man aangewezen die deze spullen bij zich zou hebben. De agenten spraken de man aan en zagen dat hij inderdaad een knuppel vasthad. Een wapen werd niet gevonden. Op aanwijzing van deze man trof de politie in de kelderberging een luchtdrukpistool en bijbehorende loden kogeltjes aan. Hierop werd de man aangehouden wegens verboden wapenbezit. Ook hij werd ingesloten.

Elsloo, illegale lozing XTC-afval

Vrijdagavond omstreeks 20.45 uur werd op de Hokkelderweg in Elsloo 22 vaten met chemisch afval aangetroffen, vermoedelijk afkomstig van een illegaal laboratorium en gebruikt bij de productie van XTC. De vaten werden door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd, op kosten van de gemeente. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst.

Gulpen, man aangehouden voor aanranding bezoekers zwembad

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.45 uur een 39-jarige man uit het Duitse Konstanz aangehouden op verdenking van aanranding van enkele bezoekers van het zwembad Mosaqua in Gulpen. De man betastte zeker vijf personen en vertoonde zelf onzedelijk gedrag. Hij werd door de politie meegenomen voor nader onderzoek.

Afz:

Jack van Kleef

Politie Limburg Zuid

Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620

e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl