Politie Zeeland


---


W-1825-2005 Rijden onder invloed

Op de Looierssingel in Middelburg is zaterdagavond rond 23.15 uur een 47-jarige automobilist uit Oost-Souburg aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.


Z-1826-2005 Rijbewijs ingevorderd van Belgische automobiliste

Van een 38-jarige automobiliste uit Assenede (B) is zondag rond 00.10 uur het rijbewijs ingenomen wegens rijden onder invloed van alcohol.
De vrouw was op de Axelsestraat in Terneuzen met haar auto tegen een tweetal paaltjes aangereden. Toen ze hierop werd aangesproken door een agent, rook haar adem naar alcohol waarop een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat ze teveel had gedronken waarop ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen voor een tweede blaastest. Deze mislukte echter waarna van de vrouw een bloedproef werd afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan werd het rijbewijs van de vrouw ingenomen. Ze is na opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.


W-1827-2005 Boetes tijdens toezicht op uitgaansverkeer

Tussen zaterdagavond en zondag 02.00 uur werd op Walcheren toezicht gehouden op het uitgaansverkeer, hetgeen resulteerde in 15 boetes.
De 15 bekeuringen werden als volgt verdeeld:
1x alcohol op straat
2x openbare dronkenschap
6x geen/slechte fietsverlichting
1x geen verlichting bromfiets
2x rijden in geslotenverklaring
1x geen helm
1x plaats op de weg bromfiets
1x meertonige claxon van een auto


O-1828-2005 Rijden onder invloed

Een 23-jarige automobilist uit Zierikzee is zondag rond 02.30 uur op de Grachtweg in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.


O-1829-2005 Aanhouding bij alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op de N289 in Kruiningen is zondag rond 04.00 uur een 29-jarige automobilist uit de gemeente Borsele aangehouden.
Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een boete.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland