Politie Zeeland


---


Z-1830-2005 Bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed

Een 27-jarige bromfietser uit Zierikzee is zondag rond 03.30 uur in Goes aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij trok de aandacht van agenten doordat hij met hoge snelheid over de Grote Markt reed om vervolgens de Lombardstraat in te rijden. Op de Oude Vischmarkt werd hij staande gehouden. Omdat zijn adem naar alcohol rook werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een tweede blaastest. Hij werd na verhoor en opmaken van proces-verbaal met een rijverbod van 3 uur op zak weer in vrijheid gesteld.


Z-1831-2005 Alcoholcontroles in Zeeuws Vlaanderen

Tussen zaterdagavond 19.30 uur en zondagmorgen 05.00 uur werden op verschillende locaties in Zeeuws Vlaanderen alcoholcontroles gehouden.
In totaal werd van 295 bestuurders een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat 3 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Van een van hen werd zelfs het rijbewijs ingevorderd.
De controles werden gehouden in Sas van Gent, Philippine, Terneuzen en in Hoek.


W-1832-2005 Ruiten ingegooid van woning in Vlissingen

Van een woning aan de Paauwenburghweg in Vlissingen zijn zondag rond 04.30 uur een drietal ruiten vernield.
Het schadebedrag evenals de dader(s) is niet bekend.


O-1833-2005 Motorrijder breekt been bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Sloeweg in Heinkenszand heeft zondag rond 10.00 uur een 42-jarige motorrijder uit Goes zijn been gebroken.
De motorrijder kwam uit de richting Goes en verloor, net nadat hij een viaduct had gepasseerd, de controle over zijn voertuig waarna hij van zijn motor werd geslingerd en in de struiken aan de kant van de weg belandde. Zijn motor belandde een 30-tal meters verderop in de struiken. De motorrijder had het "geluk" dat passanten hem zagen vallen anders had niemand hem of de motor kunnen zien liggen vanaf de weg. De 42-jarige Goesenaar werd met een beenbreuk voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, zijn motor is total loss.


O-1834-2005 Automobilist moet rijbewijs inleveren

Van een 28-jarige automobilist uit de gemeente Tholen is zondag rond 03.00 uur het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol.
Op de Kaaij in Tholen werd van de 28-jarige man een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij 2,7 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Hij werd na verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.


W-1835-2005 Woninginbraak in Vlissingen

In een woning aan de Vrouwestraat in Vlissingen is tussen zaterdag 20.00 uur en zondag 01.00 uur ingebroken.
Uit de woning werden o.a. sieraden en een portemonnee met diverse pasjes weggenomen. Schadebedrag is onbekend.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland