Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (03/04/05)

TILBURG, 3 april 2005

Man aangehouden wegens huisvredebreuk

OISTERWIJK: De politie hield zaterdag 2 april omstreeks 23.00 uur een 40-jarige man uit Oisterwijk aan op verdenking van huisvredebreuk. De man had zaterdagavond tot drie keer toe de woning van zijn ex-vrouw betreden, terwijl dat niet was toegestaan. Zijn 40-jarige ex-vrouw had de man gevorderd de woning te verlaten, maar de man weigerde dit. Daarop belde de vrouw de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man net vertrokken. Ze konden hem even later nabij de woning aanhouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij heft de nacht doorgebracht op het politiebureau en is na verhoor zondag 3 april weer op vrije voeten gesteld. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Twee mannen mishandeld door onbekende man

TILBURG: Een 19-jarige man uit Goirle en een 19-jarige man uit Tilburg fietsten in de nacht van zaterdag 2 april op zondag 3 april omsatreeks 03.30 uur op de Korvelseweg, toen ze een nog onbekende man en vrouw tegenkwamen, die ook op de fiets waren. Er werd wat heen en weer geroepen, waarna de onbekende man ter hoogte van de Goirleseweg van zijn fiets stapte en de twee mannen mishandelde. Beide slachtoffers hielden licht letsel over aan de mishandeling en deden hiervan aangifte. Een onderzoek wordt ingesteld.

Man aangehouden na spelen met speelgoedwapen

GOIRLE: Een 46-jarige man uit Ulicoten is zaterdag 2 april omstreeks 15.45 uur aangehouden nadat burgers hadden gezien dat de man op een bankje tegenover een terras op De Hovel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zat te spelen. Bij controle door de politie bleek de man in bezit te zijn van twee speelgoed pistolen. De man verkeerde bovendien in beschonken toestand. Hij is aangehouden en na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden.

Graffitimaker aangehouden

TILBURG: De politie betrapte in de nacht van zaterdag 2 april op zondag 3 april omstreeks 04.55 uur op heterdaad een 19-jarige man uit Tilburg. De man was bezig graffiti aan te brengen op de muur van een gebouw in de Lange Nieuwstraat. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij is zondagochtend 3 april na het opmaken van proces-verbaal heengezonden.

Vechtpartij tussen voetbalsupporters

TILBURG: Zaterdag 2 april omstreeks 18.45 uur ontstond op de Korte Heuvel een vechtpartij tussen Willem II supporters en supporters van FC De Graafschap. De reden voor de vechtpartij is nog onbekend. Door de vechtpartij liep een horecagelegenheid aan de Heuvel schade op. De politie hield drie mannen, een 21-jarige man uit Oss, een 19-jarige man uit Tilburg en een 18-jarige man uit Tilburg, aan. De drie zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Illegale vreemdeling aangehouden

TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen zaterdag 2 april omstreeks 21.00 uur in het Wilhelminapark een man op een fiets op het trottoir rijden. Bovendien reed de man zonder licht. De politie controleerde de man, die zich niet kon legitimeren, maar twijfelde aan de opgegeven identiteit. Toen ze hem vertelden dat hij mee moest naar het bureau om zijn gegevens te laten controleren, gooide hij zijn fiets weg en probeerde er vandoor te gaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar bleek dat de man, een 22-jarige Liberiaan zonder vaste woon- of verblijfplaats illegaal in ons land verblijft. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en in
vreemdelingenbewaring gesteld.

Inbraak in sportcomplex

GOIRLE: In de nacht van zaterdag 2 april op zondag 3 april omstreeks 04.00 uur is ingebroken in een sportcomplex aan de
Nieuwkerksedijk-Zuid. Er bleek een deur te zijn opengebroken. Voor zover nu bekend is er niks weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen