Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/04/05)

OOSTERHOUT NB, 3 april 2005

Politie houdt drie jongens aan na openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT: Zondag 3 april omstreeks 13.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Torenstraat. Ter plaatse werd de politie aangesproken door een 21-jarige man uit Oosterhout, die vertelde dat hij zojuist was mishandeld door twee mannen. Het slachtoffer had geld gepind, maar liet bij het opbergen ervan een bankbiljet op de grond vallen. Op dat moment werd hij gepasseerd door drie mannen, van wie één het biljet opraapte en verder liep. Het slachtoffer ging achter de mannen aan en vroeg zijn geld terug. Dit ontaarde in de Bakkerstraat in een vechtpartij waarbij het slachtoffer door één van de mannen geslagen werd en van een ander een kopstoot kreeg. De politie stelde samen met het slachtoffer een onderzoek in de omgeving in en trof het drietal op de Hoofseweg aan. De drie, twee Oosterhouters van 16 jaar oud en een Oosterhouter van 18 jaar oud, zijn aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man vernield ruiten woning

GEERTRUIDENBERG: De politie hield zaterdag 2 april omstreeks 19.55 uur op het W. Muldersplein een 42-jarige inwoner van Etten-Leur aan. De man had kort tevoren twee ruiten van de woning van zijn ex-schoonouders ingegooid. De man deed dit omdat hij niet kan verkroppen dat de relatie met zijn ex-vriendin voorbij is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft aangegeven de schade te willen vergoeden.

Man aangehouden wegens belediging politieman

HOOGE ZWALUWE: De politie kreeg in de nacht van zaterdag 2 april op zondag 3 april omstreeks 01.00 uur de melding dat in de Raadhuisstraat een man was mishandeld. Terwijl de politiemensen bezig waren een aangifte op te nemen van het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Lage Zwaluwe, gedroegen diverse omstanders zich vervelend tegen de politiemensen. Eén van hen, een 24-jarige man uit Hooge Zwaluwe schold één van de politiemensen uit, waarna hij werd aangehouden. Op het bureau bood de man zijn excuses aan de politieman aan. Hij is na het opmaken van proces-verbaal heengezonden.

Twee mannen aangehouden op verdenking van vernieling

MADE: De politie hield in de nacht van zaterdag 2 april op zondag 3 april omstreeks 03.30 uur in de Blockmekerstraat twee mannen aan op verdenking van vernieling. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd dat de twee, een 19-jarige inwoner van Made en een 20-jarige inwoner van Geertruidenberg, vernielingen aanrichtten in de Adelstraat en de Blockmekerstraat. De twee bleken onder invloed van alcohol te zijn. Ze verklaarden dat ze onder andere een auto van zijn plek hadden geduwd en een fiets op zn kop hadden gezet. Ze zijn na verhoor heengezonden.

Politieteam Altena houdt alcoholcontrole

Politiemensen van het team Altena hebben op diverse locaties in het gebied alcoholcontroles gehouden. De controles begonnen op zaterdag 2 april 22.00 uur en eindigden op zondatg 3 april 04.00 uur. In totaal nam de politie 89 mensen een blaastest af. Vier automobilisten bleken te veel te hebben gedronken. Van twee van hen, een 24-jarige man uit Wijk en Aalburg en een 24-jarige man uit Nieuwendijk, werd het rijbewijs ingevorderd. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de mannen respectievelijk 630 ug/l en 634 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Een derde verdachte, een 35-jarige man uit Wijk en Aalburg (495 ug/l) bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dit was namelijk enige tijd geleden ongeldig verklaard.
Tegen de vier mannen is proces-verbaal opgemaakt.
De politie schreef tot slot nog bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel (2), voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs (1) en voor het voeren van onjuiste verlichting (1).

Woninginbraak

WAALWIJK: Zaterdag 2 april is tussen 15.30 uur en 22.00 uur ingebroken in een woning aan de Amstel. Via een plat dak kon een openstaand raam op de eerste etage van de woning worden bereikt en de woning worden betreden. Er werd onder andere een spelcomputer weggenomen.

Vrouw gewond na aanrijding

MADE: In de nacht van zaterdag 2 april op zondag 3 april omstreeks 00.45 uur vond op de A59 in de richting van Gorinchem ter hoogte van Made een aanrijding plaats tussen twee personenautos. een 51-jarige vrouw uit Kaatsheuvel reed op de linkerrijstrook en moest plotseling remmen. Daardoor verloor ze de macht over het stuur, botste links tegen een vangrail en vervolgens tegen de rechts naast haar rijdende auto van een 49-jarige vrouw uit Schiedam. Vervolgens reed de Kaatsheuvelse achterwaarts een sloot in. De vrouw is door brandweer- en ambulancepersoneel uit haar auto gehaald en voor controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Man aangehouden na rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie hield zondag 3 april omstreeks 06.00 uur op het Paterserf een 44-jarige man uit Oosterhout aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 565 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen