Politie Zuid-Holland-Zuid

Nieuwsberichten 1, 2 en 3 april 2005 Alblasserwaard/VIjfheerenlanden

03-04-2005 - Nieuwsberichten 1, 2 en 3 april 2005 Alblasserwaard/VIjfheerenlanden

BROMFIETSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Op de Goudsbloemstraat is door de Politie Zuid-Holland-Zuid op 1 april een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn er 20 bekeuringen uitgeschreven. 10 voor te veel vermogen, 2 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, de rest voor gele plaat en geen verzekering.

MAN IN ZIJN WONING OVERVALLEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
NIEUW-LEKKERLAND- Op 1 april rond 22.00 uur is in zijn woning aan de Hoogaarslaan een 56-jarige man overvallen door 2 onbekende donkere mannen. Er werd bij de man aangebeld en toen hij opendeed werd bij de man direct iets in zijn ogen gespoten. Vervolgens werden de armen en de benen van de man vast gebonden. De man werd gedwongen om te vertellen waar zijn geld en bankpasjes lagen. Toen de mannen uiteindelijk vertrokken lukte het hem om zijn benen te bevrijden. Hij liep naar buiten en bonkte met zijn hoofd op de voordeur van de buren. Deze vingen de man op, bevrijdden zijn armen en belden de politie. De man had een snee boven zijn oog en opgezwollen ogen. De Politie Zuid-Holland-Zuid stelde direct een buurtonderzoek in. De Technische Recherche verrichte sporenonderzoek. De onbekende mannen namen o.a. een computer en sieraden mee. De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten over deze overval. Het gaat om mogelijk twee Afrikaanse mannen, althans mannen met een donker gekleurd uiterlijk waarvan een van hen een schoen aan had met een zilveren motief. Ook spraken de mannen Afrikaans tegen elkaar. Wanneer getuigen meer weten kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844(lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

MAN AANGEHOUDEN
LEERDAM- Op de Parallelweg is op 2 april rond 06.15 uur een 24-jarige automobilist uit Leerdam aangehouden. De verdachte die net als zijn inzittende geen gordel droeg reed zonder APK, had een rijontzegging en geen verzekering. De auto is in beslag genomen. De verdachte heeft afstand gedaan van de auto.

CONTROLE AANHANGWAGENS
GORINCHEM- Ter hoogte van de vuilstort aan de Papland heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid een controle uitgeoefend op aanhangwagens. Dit deed zij op 2 april tussen ongeveer 08.45 en 10.30 uur. In totaal zijn er 16 combinaties met aanhanger gecontroleerd en werden er 8 bekeuringen uitgeschreven. Voor; te zware belading, slechte verlichting, geen reflectie, geen kentekenbewijs, geen rijbewijs, versleten band, geen kentekenplaat en het ontbreken van een losbreekreminrichtingskabel aan de reminrichting.

BRAND IN KELDERBOX
SLIEDRECHT- Op 3 april rond middernacht kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale de melding binnen van een brandje in een kelderbox. De brandweer concludeerde dat het brandje op twee plaatsen was aangestoken. De eigenaar van de kelderbox heeft aangifte gedaan. Het brandje wordt onderzocht.

VECHTEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DALEM- Op 3 april rond 02.30 meldde een getuige dat er een vechtpartij gaande zou zijn bij een jeugdlocatie aan de Irenelaan. Toen de Politie Zuid-Holland-Zuid aan kwam rijden zagen zij een groep van ongeveer 80 jongeren. De sfeer was gespannen omdat er in de locatie een vechtpartij plaats had gevonden. Hierbij was gedreigd met een mes. Ook zagen de agenten een 39-jarige man uit Dalem die gewond was aan zijn hoofd, hij had de vechtende partijen willen scheiden en moest dit bekopen met klappen met een stuk hout. De 18-jarige knul uit Leerdam die met een mes dreigde is aangehouden, hij is op 3 april naar huis gestuurd. De politie onderzoekt wie de 39-jarige met het stuk hout op zijn hoofd heeft geslagen. De politie zoekt contact met getuigen; zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM Op de Willem Kloosstraat is op 2 april rond 20.00 uur een 38-jarige man aangehouden omdat hij zijn vrouw had mishandeld. Het was een enorme ravage in de woning. De vrouw liep een grote bult op het achterhoofd, een blauwe plek op haar rechterarm en een bebloede linkerhand op. De man is door de Politie Zuid-Holland-Zuid ambtshalve aangehouden.

RELATIEPROBLEMEN
LEXMOND- Getuigen meldden op 2 april rond 20.00 uur aan de Politie Zuid-Holland-Zuid dat zij een vrouw en een kind hoorden gillen in een woning aan de Bastiaan Bosstraat. De politie nam een kijkje en snel bleek dat de man des huizes zijn vrouw bij de keel had gegrepen. De 31-jarige man is aangehouden, ingesloten en inmiddels voorgeleid. De vrouw zal aangifte doen. In de woning was eveneens een 3-jarig kind aanwezig.

VAAS
LEERDAM- Bij een horecagelegenheid aan de Veerstoep is op 2 april rond middernacht een waardevolle vaas van enkele duizenden Euros vernield. Een 28-jarige man uit Leerdam was eerder die avond gevraagd te vertrekken uit de horecagelegenheid omdat hij zich door overmatig alcoholgebruik erg vervelend gedroeg. Ook had hij een medewerkster van de horecagelegenheid onzedelijk betast. Toen hij nogmaals verzocht werd te vertrekken sloeg hij de vaas kapot. De Politie Zuid-Holland-Zuid kon de 28-jarige man uit Leerdam even later in een shoarmazaak aanhouden. De verdachte wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de vernieling van een ruit aan de Hoogstraat. Bij zijn aanhouding ging de man in verzet: hij begon te schelden, te spugen en gaf een agent een kopstoot. De agent doet aangifte van mishandeling. De medewerkers doen aangifte van betasting en vernieling. Daarnaast scheen de man ook enkele passanten aan de Hoogstraat te hebben geslagen. De verdachte schijnt ook enkele passanten aan de Hoogstraat te hebben geslagen, aldus getuigen. De Politie Zuid-Holland-Zuid wil graag in contact komen met mensen die dit op 2 april is overkomen op eerder genoemde locatie en tijd. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).