Politie Zuid-Holland-Zuid

Berichten 1, 2 en 3 april 2005 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

03-04-2005 - Berichten 1, 2 en 3 april 2005 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Bosboom Toussaintstraat is op 1 april rond 15.30 uur een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had volgens getuigen twee meisjes bij de schouders gepakt en een van hen in de billen geknepen. De man werd dronken bij een supermarkt aangehouden en is in verzekering gegaan.

SLOFFEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Bij een winkel van een tankstation aan de Krommeweg is in de vroege ochtend van 2 april ingebroken. Inbrekers kwamen binnen door een ruit in te slaan en namen sloffen sigaretten mee. Er is aangifte opgenomen en de Technische recherche stelt een onderzoek in.

MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een alerte getuige meldde op 1 april rond 20.00 uur aan de Gemeenschappelijke Meldcentrale dat er twee mannen in een slooppand aan de Achterom zaten. De Politie Zuid-Holland-Zuid nam polshoogte en betrad het pand. De agenten moesten door een geblokkeerde deur en roken een gaslucht. Dit bleek echter net ernstig te zijn aldus de brandweer. Twee mannen van 36 en 47 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden. Een 47-jarige verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Ze waren onder invloed van alcohol en gaven aan al enkele nachten in het pand te hebben geslapen. Waar de gaslucht vandaan kwam is niet bekend.

PONYKARRETJE
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op 2 april rond 12.00 uur viel een 26-jarige bestuurster met haar vierwielig ponykarretje om. De pony schrok ergens van waardoor het karretje in de berm terecht kwam. De vrouw uit Hendrik Ido Ambacht viel op haar hoofd en verloor daarbij even haar bewustzijn. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd. De vader van de vrouw haalde het ponykarretje op.

BEROVING IN TREIN
DORDRECHT- Op 3 april, rond middernacht vond in de trein van Breda naar Dordrecht een vechtpartij plaats. Het slachtoffer meldde de beroving en de openlijke geweldpleging bij het spoorweg personeel. Deze sloten direct de deuren om te voorkomen dat de daders zouden ontsnappen. Toen de Politie Zuid-Holland-Zuid ter plaatse kwam zagen zij de trein met gesloten deuren op het eerste spoor staan. Al snel bleek dat een 25-jarige man uit Delft het slachtoffer was geworden van een beroving gepleegd door 3 mannen, zijn schoudertas werd met kracht weggerukt. De 3 mannen hadden bij hun beroving zodanig veel geweld tegen het slachtoffer gebruikt dat deze een gekneusde neus opliep. Het slachtoffer zat van onder tot boven onder de bloedspatten en had in zijn hand slechts nog een vernielde hoofdtelefoon. Twee van de drie mannen werden door de politie aangetroffen, onder invloed van alcohol. Het zijn verdachten van 18 en een 19-jaar uit Zwijndrecht. De politie is op zoek naar de derde verdachte. De tas van het slachtoffer werd later teruggevonden, hij mist een discman. De 25-jarige man heeft inmiddels aangifte gedaan en is door een arts geholpen aan zijn verwondingen.

ALCOHOLCONTROLE
DORDRECHT- Op diverse locaties in Dordrecht zijn van 2 op 3 april alcoholcontroles gehouden. Op de Hugo de Grootlaan en de Copernicusweg hebben in totaal 254 automobilisten een blaastest gedaan. 1 persoon had te veel gedronken. Op de Copernicusweg werden 509 blaastesten afgenomen. 5 automobilisten hadden te veel gedronken.

In Hendrik-Ido-Ambacht zijn op de Reeweg en de Antoniuslaan in totaal 250 blaastesten afgenomen. In totaal zijn er 5 aanhoudingen verricht.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op 3 april rond 05.00 uur zijn bij een uitgaansgelegenheid aan de Wijnstraat 4 mannen aangehouden. Na sluiting van de gelegenheid ontstond er buiten op straat veel rumoer. Een aantal personen waren zeer luidruchtig. Tijdens het wegsturen van het publiek maakte een groep van ongeveer 10 personen opzettelijk herrie. In totaal zijn er 4 mannen aangehouden in de leeftijd variërend van 21 tot 24 jaar, allen zijn afkomstig uit Dordrecht. Tijdens een worsteling tussen een verdachte en een politieman ontstond er schade aan een geparkeerde auto.