2e persbericht van zondag 3 april 2005

Eindhoven 03-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

De politie hield zondagochtend om 2.00 uur op de Orionstraat een 33-jarige man uit Veghel aan. De man wordt verdacht van het stelen van goederen uit een bestelauto die geparkeerd stond in de Orionstraat. In de auto van de verdachte trof de politie spullen aan die eigendom zijn van de eigenaar van de bestelauto. De politie was gealarmeerd door een getuige die de verdachte zag rondsnuffelen in de bestelbus. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhanger gestolen

Zaterdagmiddag is er tussen 15.15 en 16.15 uur een groenzilverkleurige aanhanger gestolen op een parkeerterrein aan de Hurksestraat. De eenassige aanhanger is voorzien van een witte kentekenplaat met kenteken 51-GS-FF.

Eindhoven: Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Een 31-jarige Eindhovenaar is zondagochtend om 1.40 uur op de John F. Kennedylaan aangehouden. De man was met zijn auto tegen een boom gebotst. Een ademtest wees uit dat hij teveel gedronken had. Hij blies ruim 1,6 promille. Daarop heeft hij zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Helmond: Twee aanhoudingen na vechtpartij

Zondagochtend rond 03.20 uur zijn op de Kromme Steenweeg twee Helmonders door de politie aangehouden. De twee verdachten van 20 en 24 jaar hadden kort daarvoor op straat gevochten met een 19-jarige man uit Aarle Rixtel. Hierbij liep de man een gebroken neus op. Van de mishandeling heeft hij aangifte gedaan. Na verhoor zijn de twee mannen met een proces-verbaal heengezonden.

Westerhoven: Fietsster breekt bot na uitwijkmanoeuvre voor hardrijder

Een 66-jarige vrouw uit Valkenswaard raakte zaterdagmiddag om 16.00 uur gewond. Dat gebeurde toen ze moest uitwijken voor een automobilist
- vermoedelijk een groene Citroën BX - die haar met hoge snelheid passeerde. De vrouw die in de berm belandde en viel liep daarbij verwondingen aan het gezicht op. Een van haar polsen is ook gebroken, waarvoor ze is behandeld in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. De onbekend gebleven chauffeur heeft zich niet bekommerd om het slachtoffer.

Nuenen: Digitale camera uit woning gestolen

In een woning aan de Opwettenseweg is zaterdag tussen 9.30 en 17.00 uur een digitale fotocamera gestolen. Door een gat te maken in een raam wist de dief vervolgens binnen te dringen.

Budel: Gewonde bij verkeersongeval

Zondagochtend om 11.14 uur botste een 18-jarige motorrijder uit Budel tegen een auto. Dat gebeurde op de T-kruising Voorterdijk/Berg. De 52-jarige automobilist uit Budel, die vanaf de Voorterdijk linksaf wilde slaan, verleende geen voorrang. De 49-jarige Budelse bijrijdster van de motorrijder, raakte daarbij gewond. Zij is overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.