Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen 03-04-2005

Aanrijding bromfiets auto
EMMEN op de kruising van de Columbusstraat met de Bartholomeus Diasstraat in Emmen botste zaterdagmiddag een bromfietser tegen een auto. De 62 jr. bromfietser uit Emmen kwam in de bocht op de kruising op de verkeerde weghelft en botste bijna frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 48 jr. man uit Emmen. De bromfietser werd met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Emmer ziekenhuis. Omdat hij gedronken had nam een arts een bloedproef.

Motorrijdster over de kop
NORG Een 57 jr. vrouw uit Slochteren is zaterdagmiddag met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De vrouw reed op haar motor over de Eenerstraat in Norg. Omdat ze te laat in de gaten had dat een voor haar rijdende motor afremde ging ze zelf iets te hard in de remmen en vloog over de kop.

Meisje ernstig gewond bij oversteken A-37
ZWINDEREN Een 14 jr. meisje uit Roswinkel is zaterdagavond ernstig gewond geraakt toen ze bij het oversteken van de rijbaan van de A-37 ter hoogte van Zwinderen door een personenauto werd geschept. Het meisje is overgebracht naar het UMC Groningen. Ze is inmiddels buiten levensgevaar.
Het meisje, op vakantie in Zwinderen, zat met een aantal vrienden op een hek naast de A-37. Plotseling stond ze op en liep de rijbaan op. Hoewel haar vrienden nog riepen dat er een auto aankwam kon ze de overkant niet meer bereiken en werd ze geschept door de auto die werd bestuurd door een 48 jr. man uit Havelterberg. In verband met dit ongeval en het sporenonderzoek van de politie is een rijbaan van de A-37 een tijdlang afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. (05-127567)

Man aangehouden na doorrijden na aanrijding
HOOGEVEEN In zijn woning in Hollandscheveld hield de politie zaterdagmiddag een 51 jr. man aan. Hij had kort daarvoor op de A-37 bij Hoogeveen een aanrijding veroorzaakt en was doorgereden. Bij de aanrijding raakte een 10 jr. meisje uit Assen licht gewond. De verdachte had gedronken.
De aanrijding ontstond toen de verdachte met zijn auto achter op de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 39 jr. man uit Assen, botste. Hij wekte de indruk dat hij zou stoppen maar ging er toch met een hevig rokende motor vandoor. Volgens zijn latere verklaring tegenover de politie was hij in paniek geraakt. Doordat het kenteken van zijn auto werd genoteerd kon de politie hem toch aanhouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,8 promille. Omdat de man het niet eens was met deze uitslag nam een arts op kosten van de verdachte een bloedmonster. Dit monster zal op het alcoholgehalte worden onderzocht. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Geen rijbewijs maar wel drank
ASSEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag op de Rolderstraat in Assen een 23 jr. man uit die plaats aan. Hij bestuurde een auto zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien had hij gedronken. Het resultaat van de ademanalyse was een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille.

Nog meer automobilisten met drank op achter het stuur BEILEN Op de Violenstraat in Beilen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 29 jr. man uit die plaats aan. Hij viel op omdat er een koplamp van zijn auto defect was. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille.

EMMEN Zondagmorgen vorderde de politie in Emmen het rijbewijs in van een 19 jr. man uit Assen. De man reed met hoge snelheid en al slingerend met zijn auto over de N381. Hij overschreed meerdere keren de middenstreep en kwam met de rechterwielen in de berm. Medeweggebruikers hadden de politie gewaarschuwd. Na zijn aanhouding bleek dat de man gedronken had. Er werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,9 promille. Mede in verband met zijn rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd.

30 bouwhekken gestolen
KLAZIENAVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vanaf een sloopterrein tussen de Steenspilstraat en de Molenwijk WZ in Klazienaveen 30 bouwhekken met kunststof voetjes gestolen. De hekken stonden rondom het sloopterrein en zijn eigendom van een bedrijf uit Tweede Exloermond. De waarde is ongeveer 1800,-.

Politie houdt vernieler aan
RODEN Op aanwijzing van oplettende getuigen kon de politie zaterdagavond op de Roderweg in Roden een 15 jr. jongen uit Leutingewolde aanhouden. De jongen had in een fietsenstalling bij een bushalte meerdere fietsen vernield (verlichting/spatbord/fietspomp). Na verhoord te zijn is hij overgedragen aan zijn ouders.

Man mishandelt vrouw
ASSEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag op de Steendijk in Assen een 37 jr. man uit die plaats aan. De man had kort daarvoor op straat een 31 jr. plaatsgenote geslagen. Getuigen belden de politie. De man had gedronken. Na zijn aanhouding is hij voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw is door een arts onderzocht. De man is in de loop van zondag weer in vrijheid gesteld. Hij wenste geen verklaring afleggen. De vrouw heeft nog geen aangifte gedaan.

Aangehouden op verdenking van mishandeling
HOOGEVEEN Op aanwijzing van- en samen met enkele portiers van een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Hoogeveen, hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 21 jr. man uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor in het café een 19 jr. plaatsgenoot verwond door hem met een glas te gooien. De licht gewonde jongeman deed aangifte. Na verhoor is de verdachte in de loop van zondag in vrijheid gesteld.

Niets met poging diefstal te maken
HOOGEVEEN Het 16 jr. meisje uit Hoogeveen dat vrijdagavond is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging diefstal aan de Alteveerstraat in Hoogeveen blijkt hier niets mee te maken te hebben. Zij was kort daarvoor wel bij de twee jongens die ook zijn aangehouden maar uit het politieonderzoek is niet gebleken dat zij iets afwist van wat de jongens gingen doen. De beide jongens hebben hun aandeel bekend. Inmiddels is iedereen weer op vrije voeten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan op verdenking poging moord of doodslag HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen hield zondagmorgen een 35 jr. man uit die plaats aan. De man meldde zich zelf op het politiebureau nadat hij kort daarvoor op een zijweg van de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen zijn 25 jr. (ex)vriendin en driejarig zoontje met zijn auto had aangereden. De vrouw raakte daarbij gewond. Het kind bleef ongedeerd. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar kon na behandeling weer naar huis. Het letsel viel mee. De man is ingesloten op verdenking van poging tot moord c.q. doodslag. (04-127701)

Proces-verbaal voor uitrijden mest
RUINERWOLD De politie heeft zondag proces-verbaal opgemaakt tegen een 69 jr. landbouwer van het Oosteinde in Ruinerwold. De man reed mest uit op grasland en injecteerde dit niet maar verspreidde het met een sproeikop.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950. Vanaf maandagmorgen 08.00 uur verzorgt Dana Kragten de voorlichting. Tel 0592 - 36 1260 of 06 - 525 4218