Ingezonden persbericht

E-mailbericht april 2005

Agenda De Pont Tilburg

Henk Visch
Onzichtbaar
projectzaal
tm 8 mei
http://www.depont.nl/nl/menu/ind-projectzaal.htm projectzaal | http://www.depont.nl/nl/menu/ind-pers.htm persbericht

Henk Visch laat voor deze presentatie in de Projectzaal een aantal recente beelden en tekeningen zien. Sinds de jaren tachtig is Henk Visch bekend om zijn figuratieve tekeningen en beelden. Het zijn dikwijls sprookjesachtige gestalten, in beslag genomen door hun eigen wonderbaarlijke gedragingen.

Anouk La Verge schrijft in de collectiecatalogus van De Pont; "Visch is er altijd op gericht het associatievermogen van de kijker te prikkelen, ook wanneer die uiteindelijk niet tot de raadselachtige kern van zijn beelden kan doordringen. En daarin ligt de kracht van zijn werk, dat in feite zijn voltooiing vindt in het oog van de kijker. 'Het kunstwerk,' zegt Visch, 'beschikt slechts over één aspect van het kijken, namelijk het gezien worden. Zijn zichtbaarheid is zijn sterkste eigenschap en alleen voor dit doel werd het gemaakt.' ".
Maar de essentie van het werk zit onder de huid van het zichtbare. Het zijn de rijke associaties, de verborgen verhalen en de stille mijmeringen. De raadselachtige kern. In het werk van Henk Visch is deze overal aanwezig, maar nergens zichtbaar.

Voor volledige en actuele informatie over alle tentoonstellingen en activiteiten zie http://www.depont.nl/ www.depont.nl