Politie Zeeland


---


Aanvulling persbericht W-1827-2005

Er werd gecontroleerd in Zoutelande, Domburg, Westkapelle en Grijpskerke.


W-1836-2005 Rijden onder invloed
Een 58-jarige automobilist uit Oost-Souburg is zondag rond 01.15 uur op de N57 in Serooskerke aangehouden voor rijden onder invloed.
Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.


W-1837-2005 Vechtpartij na onenigheid over taxi

Op het Arsenaalplein in Vlissingen is in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartij ontstaan na onenigheid over een taxi.
Rond 03.30 wilde een groepje personen instappen in een taxi toen twee mannen van 32- en 35 jaar uit Arnemuiden, voordrongen en voor hun neus in de taxi stapten. Hierna ontstond een woordenwisseling die uitliep op een vechtpartij waarbij 3 Middelburgers in de leeftijd van 26 t/m 51 jaar enkele klappen kregen. Een van hen moest naar het ziekenhuis om een scheurtje in zijn wenkbrauw te laten hechten.
De twee mannen uit Arnemuiden werden aangehouden en overgebracht naar het politieburau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal werden ze weer in vrijheid gesteld.


O-1838-2005 Gemotoriseerde step in beslaggenomen

Op de Ruiterplaatweg in Kamperland heeft de politie zondagmiddag een gemotoriseerde step in beslaggenomen van een 17-jarige Vlissinger.
De jongen had de step zelf gemaakt van een skateboard met daarop een benzinemotortje en een stuur. Tegen de Vlissingse jongen is proces-verbaal opgemaakt. (Ter info: in Nederland zijn deze gemotoriseerde steps niet goedgekeurd dus verboden om ermee op de openbare weg te komen).


W-1839-2005 Auto besmeurd met bijtend middel

Aan de Tuinstraat in Vlissingen is in de nacht van zaterdag op zondag een geparkeerde auto besmeurd met een bijtend middel.
Door dit middel is de lak afgebladderd. Schadebedrag is onbekend.


W-1840-2005 Neppistool in beslaggenomen

Zondagmiddag is in Oostkapelle een 19-jarige jongen uit de gemeente Veere aangehouden.
Rond 15.00 uur was er melding gemaakt dat een groepje jongelui een wapen hadden gericht op spelende kinderen in de speeltuin aan de Torenstraat. De politie kwam ter plaatse in kogelwerende vesten en nam het wapen in beslag. Dit bleek een neppistool te zijn, een zgn. bolletjespistool, wat niet van echt te onderscheiden is. De bezitter ervan, de 19-jarige jongen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.