Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 030405

BERGEN OP ZOOM, 3 april 2005

Politie pakt vermoedelijke inbreker op

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vanochtend om 11:00 uur een verdachte aangehouden die vermoedelijk eerder deze ochtend had ingebroken in een woning aan de Zoomvlietweg. Buren hadden gezien dat dit gebeurde en waarschuwden de politie. Uiteindelijk wisten zij de man aan te houden op de Wattweg, waar de verdachte met zijn auto tot stilstand was gekomen. Agenten waren de man gevolgd, maar er was geen sprake van een achtervolging. De vermoedelijke inbreker, een 19-jarige man uit Spijkenisse, is overgebracht naar het bureau voor verhoor. De technische recherche doet onderzoek naar sporen bij de inbraak. Er werden bij de inbraak geen goederen weggenomen.

Erg dronken bestuurder aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vanochtend rond 04:15 op de Mastdreef een dronken bestuurder aangehouden. De bestuurder was met zijn auto een sloot ingereden. Het betrof een 31-jarige man uit Bergen Op Zoom. Hij was niet de enige inzittende. Ook aanwezig op de achterbank was een hond. Deze werd door agenten uit de auto gelokt met een koekje. De man werd overgebracht naar het bureau. Hij blies een score van 930 ug/l tijdens een blaastest. Tevens was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De man zal die de komende tijd ook niet kunnen halen.

Dronken bestuurder aangehouden

OUDENBOSCH: Op de Spoorlaan heeft de politie vanochtend rond 02:30 uur een 36-jarige inwoner uit Oudenbosch aangehouden. De man vertoonde zeer gevaarlijk weggedrag. Zo reed hij heel hard en soms ook op de verkeerde kant van de weg. De man scoorde een waarde van 825 ug/l tijdens een blaastest. 220 ug/l is de maximaal toegestane waarde. Vanwege dit drankgebruik en vanwege zijn rijgedrag heft de politie de rijbewijs van de man ingevorderd.

Politie houdt dronken bestuurder aan

HUIJBERGEN: Vanochtend rond 00:45 uur, heeft de politie een man aangehouden die met zijn auto de sloot in was gereden. Dit gebeurde op de Heidebaan. De politie trof na aanwijzingen van getuigen de man aan. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had, 585 ug/l. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Brand in bouwkeet

ST. WILLEBRORD: Vanochtend even na middernacht is een bouwkeet helemaal uitgebrand. Dit gebeurde op een bouwterrein tussen Den Elshout en de Luienhoeksestraat. De bouwkeet was omringd met enkele containers. Een van deze containers stond ook in brand. Tevens zijn een aantal gasflessen die daar stonden ontploft. Het is nog onbekend of de brand opzettelijk is aangestoken.

Politie pakt verkeersovertreder

BERGEN OP ZOOM: Een 29-jarige man uit Tholen is tijdens een verkeerscontrole aangehouden. Dit gebeurde rond 17:00 uur op de A4. Hij reed zonder gordel in zijn cabriolet. Dit gold overigens ook voor de overige inzittenden. Tevens was de man niet handsfree aan het bellen. Bij navraag bleek zijn auto onverzekerd te zijn, aangezien zijn APK reeds vijf maanden was verlopen. De wagen is in beslag genomen en de man kreeg verschillende processen verbaal.

Aanhoudig na achtervolging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagochtend in de Dahliastraat een 41-jarige man uit Bergen op Zoom gearresteerd. Dit gebeurde na een korte maar gevaarlijke achtervolging. Agenten zagen de man rijden op de Burgemeester Stulemeyerlaan. Toen de verdachte de agenten in de gaten kreeg vloog hij er met hoge snelheid vandoor. Hierop zette de politie de achtervolging in. De man negeerde onder andere een rood stoplicht. Uiteindelijk kregen ze hem te pakken. Toen bleek dat hij teveel gedronken had. Een test wees 435 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tevens een bekeuring voor het rode stoplicht en voor een verlopen APK.

Auteur: Manfredi Mauro