Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda 030405

BREDA, 3 april 2005

Politie houdt insluiper aan

BREDA: De politie heeft vanochtend rond 12:30 uur een insluiper aangehouden in een gebouw van een woongroep aan de Galderseweg. Een personeelslid zag toevallig in het voorbijgaan de man zitten in een van de kantoren. Ze riep onmiddellijk collegas erbij die de man in het kantoor hielden, totdat de politie arriveerde. Kennelijk had de insluiper, een 49-jarige man uit Breda, in een onbewaakt ogenblik kans gezien om via de niet afgesloten buitendeur het gebouw te betreden en het niet afgesloten kantoor binnen te gaan. Er is niets ontvreemd.

Gladde weg in Haagse Beemden

BREDA: op verschillende plaatsen in de wijk Haagse Beemden was het vanochtend ineens gevaarlijk glad op de weg. Dit was rond 11:00 uur. De politie kreeg diverse meldingen en nam meteen polshoogte. Agenten constateerden dat er dieselolie op de weg lag. Vooral bij bochten naar links en bij bushaltes waren kennelijk onbedoeld voorzien van een hoeveelheid diesel. Daarop werd contact opgenomen met de BBA, aangezien een bus wel eens de vermoedelijke boosdoener kon zijn. Dit klopte, want bus 160 was vergeten de tank af te sluiten. De brandweer is ter plaatse gekomen om de diesel op te ruimen. Vanwege de vele plaatsen was de afzetting of beveiliging niet mogelijk.

Politie houdt dronken bromfietser aan

ETTEN LEUR: Vanochtend rond 02:30 heeft de politie een 21-jarige bromfietser uit Etten Leur aangehouden op de Liesbosweg. De man reed zonder verlichting en met hoge snelheid over die weg. Ook bleek teveel gedronken te hebben. Uit een proef bleek dat hij 605 ug/l scoorde. Dit kwam hem op een rijverbod van zes uur te staan. Ook kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Computers gestolen uit school

BREDA: Rond 02:00 uur vanochtend zijn uit een school in de Van Riebeecklaan twee computers meegenomen. Vermoedelijk zijn de dader(s) vanaf het schoolplein op plat dak van de school geklommen en over het dak naar het lokaal van waaruit de computers zijn weggenomen. Waarschijnlijk hebben de daders vervolgens een raam ingetikt en zo toegang tot het lokaal gekregen.

Politie houdt vernieler aan

BREDA: De politie heeft rond 01:30 uur vanochtend een 26-jarige man uit Breda aangehouden wegens bedreiging en vernieling. De man had het glas van de voordeur van een woning in de Johanna Ufkesstraat ingeslagen. Na een woordenwisseling met de bewoonster heeft de man ook nog met een stoeptegel verscheidene ruiten van de vrouw vernield. De man huurde een kamer in de woning. De politie bracht de verdachte eerst naar het ziekenhuis, aangezien hij zich flink verwond had aan zijn armen. Vervolgens werd de man naar het politiebureau overgebracht. Daar is hij verhoord en in de loop van vanochtend weer vrijgelaten.

Autodief aangehouden na oplettende getuige

BREDA: Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat een autodief op heterdaad betrapt kon worden bij het inbreken in een auto en het stelen van de autoradio. Dit alles gebeurde rond 19:45 uur in de Nieuwe Ginnekenstraat. De getuige zag dat er een verdacht persoon in een auto zat. Deze persoon maakte een onverzorgde indruk en was bezig het dashboard te slopen. In eerste instantie sprak de getuige de verdachte persoon zelf aan. Dit haalde niet veel uit maar op dat moment zag de getuige een voertuig van de Koninklijke Marechaussee en vroeg hun hulp. De autodief maakte zich op dat moment uit de voeten. Toch konden de leden van de Marechaussee de man even later staandehielden en overleverden aan de politie. De verdachte, een 49-jarige man uit Zevenbergen, is overgebracht naar het politiebureau.

Twee aanhoudingen voor vernieling auto

FIJNAART: De politie heeft gisteravond rond 20:45 een 44-jarige man uit Fijnaart en een 36-jarige man uit s Gravendeel aangehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van het schade toebrengen door de man uit Fijnaart aan de wagen van een 38-jarige man uit Fijnaart. Het conflict ontstond toen de man uit s Gravendeel op een afgelegen bouwterrein aan de Valecienestraat in Fijnaart het jonge zoontje van 44-jarige man in zijn auto liet rijden. Hierbij zou het zoontje op schoot zitten en alleen aan het sturen zijn. De 38-jarige man sprak de volwassen bestuurder aan op dit gebeuren. Hierbij ontstond een woordenwisseling met ook wat duw en trek werk. Vervolgens kwam de 44-jarige man aanlopen, de vader van het jongetje. Met zn tweeën wilden ze de 38-jarige man beletten weer weg te rijden in zijn auto. Hierbij werd het portier van deze auto vernield. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werden ze in de loop van de vandaag vrijgelaten.

Een aanhouding tijdens rustige uitgaansavond

BREDA: Wat de politie betreft was het een rustige en gemoedelijke uitgaansavond in het centrum van Breda. Wel waren er opvallend veel wildplassers bekeurd, dertien in totaal. Verder zijn er 27 bekeuringen uitgedeeld voor foutief parkeren. Er is een aanhouding verricht. Dit betrof een 21-jarige man uit Etten Leur. Hij werd om 02:00 uur aangehouden op de Havermarkt. De verdachte heeft de openbare orde verstoord. Hij voldeed niet aan het bevel van agenten om weg te gaan. Herhaaldelijk heeft hij hierbij de orde verstoord en geen gehoor gegeven om zich te verwijderen. Hij daagde de agenten uit door aan de fietsen van de politie te zitten en provocerende kusgeluiden te maken naar vrouwelijke agenten. Na verhoor is hij met een bekeuring op zak weer vrijgelaten.

Politie pakt winkeldief

BREDA: Zaterdag rond 16:45 uur heeft de politie een winkeldief aangehouden. Dit gebeurde in de Reinierstraat. De politie had een melding binnen gekregen van een winkeldiefstal uit een speelgoedwinkel in de Karnemelkstraat door twee verdachten. Daarbij was een personeelslid en een getuige achter de dieven aangerend. Agenten die in de buurt zagen een van de mogelijke verdachten rennen door de Ernst Casimierstraat en zetten de achtervolging in. Van de andere verdachte is geen spoor.

Auteur: Manfredi Mauro