Politie Zeeland


---


Aanvulling persbericht O-1838-2005

De gemotoriseerde step was van een 25-jarige man uit Brussel (B) en niet van een 17-jarige Vlissinger.


O-1841-2005 Controle op bootjes op aanhangwagens
Op de trailerhelling bij Neeltje Jans heeft de politie Zeeland in samenwerking met de KLPD zaterdagmiddag een controle gehouden op voertuigen met daarachter gekoppeld een aanhanger met boot.
Er werden 28 combinaties gecontroleerd. Hiervan bleek een vierde van de aanhangers niet in orde te zijn. Er werden boetes uitgeschreven voor te zware belading, geen remmen en geen oplooprem. Tevens werd er gecontroleerd op serienummers van trailers en van de buitenboordmotoren van de bootjes.


O-1842-2005 Man aangehouden op verdenking diefstal velgen

Een 47-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland is zaterdagavond rond 22.45 uur in zijn woning aangehouden.
De man wordt ervan verdacht eerder die avond te hebben geprobeerd een viertal autovelgen weg te nemen van een bedrijfsterrein in Oosterland. Hij had de toegang tot het terrein geforceerd en de velgen klaargelegd om mee te nemen. Hij heeft de autovelgen echter niet mee kunnen nemen omdat hij werd betrapt door de eigenaar van het terrein. De man ging er vervolgens vandoor in zijn auto maar kon later worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


O-1843-2005 Scooters frontaal met elkaar in botsing

Op het fietspad langs de N59 in Serooskerke (S) zijn zaterdag rond 17.30 uur twee scooters frontaal met elkaar in botsing gekomen.
Het ongeval gebeurde doordat een van hen, een 19-jarige inwoner van Zierikzee, niet genoeg rechts hield en daardoor op een tegemoetkomende scooter, bestuurd door een 16-jarig meisje uit Burgh-Haamstede botste. Het meisje raakte hierbij gewond en werd met o.a. een dubbele polsbreuk voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De 19-jarige jongen had geen letsel.


O-1844-2005 Verdovende middelen in Goes

Op de Koningstraat in Goes zijn zondag rond 02.15 uur een 21-jarige man uit de gemeente Goes en een 24-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
Tijdens surveillance werd gezien dat beide personen een wit pakje in hun handen hadden. Het vermoeden bestond dat het hier mogelijk om verdovende middelen ging waarop beide personen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man bleek in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid cocaïne. Beide personen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De cocaine is in beslaggenomen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.