Politie Zeeland

---

Z-1845-2005 Aanhoudingen in Terneuzen

In de Nieuwstraat in Terneuzen zijn zondag rond 05.00 uur drie Terneuzenaren in de leeftijd van 16 t/m 23-jaar aangehouden.
Ter plaatse was een grote groep jongeren aanwezig die waarschijnlijk eerder betrokken waren geweest bij een opstootje. Toen agenten ter plaatse kwamen en iedereen verzocht verder te lopen of naar binnen te gaan, voldeden de drie Terneuzenaren hieraan niet waarop ze werden aangehouden. Ook beledigden de mannen de aanwezige agenten. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Z-1846-2005 Rijden onder invloed

Op de Axelsestraat in Terneuzen is zondag rond 19.30 uur een 48-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.

W-1847-2005 Op heterdaad betrapt

Een 26-jarige Middelburger is zondag rond 04.15 uur op heterdaad betrapt toen hij een ruit vernielde van een pand aan de Kanaalweg in Middelburg.
De man was eerder in het centrum al aangesproken op zijn baldadig gedrag. Even later zagen collega's hem lopen op de Kanaalweg en een ruitje vernielen van een pand waarna hij een aantal blikjes limonade wegnam. Hij werd gelijk aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na opmaken van proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Z-1848-2005 Schuurbrand

Aan de Havenstraat in Walsoorden is zondagmorgen rond 09.00 uur brand ontstaan in een schuur.
Omdat het vermoeden bestond dat er asbest in het dak van de schuur zat, werd in opdracht van de brandweer het haventerrein voor publiek afgesloten. Dit duurde tot 14.15 uur. De schuur brandde geheel uit. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Z-1849-2005 Automobilist bekrast auto

In Sluis is zondag rond 18.00 uur een 31-jarige automobilist uit Gent (B) aangehouden.
Een getuige had gezien dat de automobilist op de Kamperstraat in Sluis een geparkeerde auto bekraste. De 31-jarige man verklaarde dit te hebben gedaan uit frustratie omdat hij geen parkeerplek kon vinden en de eigenaar van de bekraste auto deze zo had geparkeerd dat die twee plaatsen in beslag nam. De Belg werd met een boete van 130 euro op zak weer in vrijheid gesteld.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.