Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 3 april

* STRAATROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag hield de politie van het district De Noordhoek in een pand aan de Bergweg een 23-jarige man uit Delft aan.
Deze verdachte had vrijdag een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn geld. Het slachtoffer zag de man zaterdag in een pand aan de Bergweg. Het slachtoffer werd in het pand door de verdachte bespoten met vermoedelijk cs-gas, maar wist weg te komen en de politie te waarschuwen. Politiemensen konden de verdachte in het pand aanhouden. Hij was in het bezit van een busje cs-gas. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een woning aan de Katendrechtsestraat een onderzoek in. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo'n 190 planten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* BROMFIETS CONTROLES
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster hield zaterdagmiddag en -avond in het kader van het ASO-project bromfietscontroles op de Strevelsweg en het Oleanderplein. Op de Strevelsweg werden 25 snorfietsen en 40 (brom)scooters gecontroleerd en op het Oleanderplein 25 snorfietsen en 30 (brom)scooters. In totaal werden er 70 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Tijdens de controle op het Oleanderplein was er een grote toeloop van jongeren en werden de controlerende politiemensen bedreigd. Ook werd er met aanstekers en een kapotte mobiele telefoon naar de politiemensen gegooid. Diverse jongeren werden uit de groep geplukt en kregen een proces-verbaal voor baldadigheid en het niet voldoen aan een bevel of vordering.


* JONGETJE VALT VAN BALKON
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag kreeg de politie van het district Zuid een melding dat op de Maldenburg een jongetje van het balkon was gevallen.
Ter plaatse bleek dat een 2-jarig jongetje met een loopwagentje op het balkon van een woning op de derde verdieping aan het spelen was geweest. Hij was op het wagentje geklommen en over de balustrade van het balkon gevallen. Waarschijnlijk werd zijn val door waslijnen aan andere balkons iets gebroken waardoor het letsel mogelijk meevalt. Het kind werd door de GGD voor onderzoek overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Personeel van de Traumaheli verleende assistentie aan de GGD.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft vanaf zaterdagavond tot zondagmorgen vroeg, alcoholcontroles gehouden op de Spinozaweg en de Olympiaweg. In totaal moesten 930 automobilisten de blaasproef afleggen. Negentien automobilisten kregen een proces-verbaal omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. Ook kregen zij een rijverbod van enkele uren opgelegd. De hoogst gemeten waarde was 590 UGL, zo'n 1.35 promille. Eén bestuurder ging ondanks het opgelegde rijverbod toch rijden. Hij werd opnieuw aangehouden en kreeg ook een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van geweld en overlast op straat. Er werden elf personen aangehouden onder andere ter zake van de Opiumwet, voor mishandeling, openbare dronkenschap en openlijke geweldpleging.
Er gingen zes wildplassers op de bon en werden er 109 bekeuringen uitgeschreven voor diverse (verkeers)overtredingen en elf voor de APV (o.a. openlijk gebruik alcohol).