EVD

Bedrijvenmissie naar Egypte, 3 t/m 7 april 2005

Met minister Agnes van Ardenne en staatssecretaris Karien van Gennip
---

minister Agnes van Ardenne Het Nederlandse bedrijfsleven speelt een belangrijke rol bij de economische ontwikkeling en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Toename van de handel en investeringen tussen Nederland en Egypte draagt bij aan kennisoverdracht, capaciteitsopbouw en werkgelegenheid. Dat is de overtuiging die de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken (Ontwikkelingssamenwerking) met elkaar delen.
Het doel van de gezamenlijke missie naar Egypte is de rol van het Nederlandse bedrijfsleven in Egypte te vergroten, waarbij win-win situaties worden gecreëerd voor zowel Nederlandse ondernemers als voor de lokale economie. Tijdens deze missie zal dan ook ruim aandacht worden besteed aan de toenemende publiek private samenwerkingsverbanden in de volgende sectoren: water, infrastructuur, financiële dienstverlening, landbouw en beroepsonderwijs.

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze bedrijvenmissie. U kunt zich direct online aanmelden.
Sluitingsdatum voor de aanmelding is 14 februari 2005.

staatssecretaris Karien van Gennip Recente hervormingen De onlangs aangetreden en zakelijk georiënteerde Egyptische regering heeft drastische hervormingen aangekondigd en reeds geïmplementeerd. Het nieuwe kabinet legt zwaar de nadruk op het vergroten van directe buitenlandse investeringen, het moderniseren van de industrie en het bevorderen van de handel. Zoals de recente verlaging van de invoertarieven, vereenvoudiging van de douane procedures, een 50% reductie van de vennootschapsbelasting en interne reorganisaties van belangrijke overheidsinstanties. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de vrije handel met de Europese Unie.

Netwerken en matchmaking
Deze bedrijvenmissie biedt zowel voor ervaren als beginnende exporteurs een goede gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. Doel is de de zakelijke mogelijkheden op de Egyptische markt (verder) te verkennen, door middel van seminars, zakelijke diners, netwerkactiviteiten, projectbezoeken en individuele matchmaking. Aan de hand van een persoonlijk intakegesprek worden op basis van uw bedrijfsprofiel en specifieke wensen, afspraken gemaakt met potentiële zakenpartners. Dit kunnen mogelijke afnemers, agenten, distributeurs of andere samenwerkingspartners zijn. In voorkomende gevallen zal bekeken worden of problemen die Nederlandse bedrijven ondervinden bij de samenwerking met de Egyptische overheid of bedrijven aangekaart kunnen worden bij de gesprekken van onze bewindslieden.

Deelname
Deelname staat open voor alle bedrijven die zaken willen doen met Egypte en waarbij het ondernemen zo veel mogelijk bijdraagt aan lokale ontwikkeling, al dan niet in partnerschapsconstructies met overheidsorganen.
De kosten bedragen 750 euro per bedrijf. Reis- en verblijfskosten en kosten voor bijvoorbeeld een taxi zijn voor eigen rekening. Om een op maat geschreven programma te kunnen aanbieden, wordt er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

Programma
Zodra er meer bekend is over het programma wordt het op deze site geplaatst.

Voordelen

* Uw entree op de Egyptische markt krijgt extra aandacht door de inzet van bewindslieden, de EVD, de ambassade en haar lokale netwerken.

* Een unieke gelegenheid om kennis en ervaringen met Nederlandse en Egyptische collega-ondernemers uit te wisselen.
* Vermelding van uw bedrijfsnaam en profiel in een deelnemersboekje, dat zo breed mogelijk verspreid zal worden.
* Een intensief en gevarieerd programma in korte tijd, ter plekke begeleid en ondersteund.

* U betaalt slechts een klein deel van de organisatiekosten.
* Een individueel programma van afspraken met potentiële zakenpartners volgens uw wensen samengesteld. U bespaart veel voorbereidingstijd.

Spreekdagen en seminar
Van 7 tot en met 9 maart 2005 organiseert de EVD de Spreekdagen Noord-Afrika. Tijdens deze spreekdagen kunt u in een individueel gesprek specifieke onderwerpen bespreken met de handelsmedewerker van de Nederlandse ambassade in Caïro. U kunt zich hier inschrijven voor de Spreekdagen Noord-Afrika.
Aansluitend vindt op 10 maart een seminar over het zakendoen in Noord-Afrika plaats. U kunt zich hier op dit moment nog niet voor opgeven.

Meer informatie

* Over de handelsreis

+ EVD
Sandra Pompe
Telefoon: (070) 778 83 66
E-mail: pompe@evd.nl


* Programma's

+ www.evd.nl/pesp

+ www.evd.nl/psom

+ ORET


* Over Egypte


* www.evd.nl/egypte

* Online publicatie

* Of neem contact op met de regio-informatiemanager

Egypte Laura Ooms (070) 778 8603

De reis