Gemeente Tilburg

05148GO

Datum
24 maart 2005

Nieuwe bushalte Stokhasseltlaan - T Bus loopt warm

Op 3 april 2005 gaat T Bus, het nieuwe stadsbusvervoer, van start. Er gaat dan heel wat veranderen in het stadsvervoer Tilburg en Goirle. Zo gaan de bussen nieuwe routes en een nieuwe dienstregeling rijden. Door deze wijziging komen er op bepaalde locaties nieuwe bushaltes bij en op andere plaatsen zullen haltes vervallen. Eén van de nieuwe haltes komt aan de Stokhasseltlaan. Op verzoek van BBA is deze halte op het laatste moment toegevoegd, vandaar dat u nu pas bericht hierover ontvangt. In deze bewonersbrief kunt u meer lezen over de nieuwe halte.

Nieuwe halte

De nieuwe halte komt ter hoogte van het Montiverdipad en het Liztpad. In het verleden was op deze locatie ook een bushalte. De bestaande haltehavens worden weer in gebruik genomen. Aan de zijde van de Monteverdistraat komt een abri (bushokje) en tegelbestrating. Aan de overzijde komt alleen een haltepaal. Op de tekening aan de achterzijde zijn de maatregelen aangegeven. De halte Stokhasseltlaan wordt binnenkort aangelegd. Enkele dagen voor de start van de werkzaamheden krijgt u nog een bewonersbrief over de inhoud van de werkzaamheden en evt. wegomleidingen.

T Bus loopt warm
Met de komst van T Bus gaat het stadsbusvervoer in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Goirle ingrijpend veranderen. Zo komt er een compleet nieuwe dienstregeling, met meer directe verbindingen en betere aansluitingen en overstapmogelijkheden. Alle routes veranderen, waardoor meer inwoners gebruik kunnen maken van de bus. Daarnaast gaan er 3 wijkbussen rijden (kleine personenbussen), komen er meer comfortabele bussen en komen op belangrijke overstappunten nieuwe, luxe haltes. Alle bussen en luxe haltes zijn voorzien van actuele reisinformatie over vertrek- en aankomsttijden. De inwoners worden thuis en op diverse locaties in de stad op maat over T Bus geïnformeerd. Tot slot krijgt het stadsbusvervoer een eigen gezicht, o.a. herkenbaar aan het T Bus logo. Al deze veranderingen gaan ervoor zorgen dat u nog comfortabeler en sneller met de bus kunt reizen. De voorbereidingen voor T Bus zijn in volle gang. Zo zijn inmiddels bijna alle bussen 'T Bus blauw' en wordt hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe haltes, o.a. bij u in de buurt. BBA en gemeente houden u van de voorbereidingen op de hoogte. U herkent deze informatie aan het T Bus logo en de slogan T Bus loopt warm.

Meer informatie

Voor vragen en/of opmerkingen over het ontwerp van de halte kunt u contact opnemen met de verkeerskundig ontwerper, Rob Bravenboer, 013- 542 85 52. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met projectleider Rob van Ekeren, 013-542 86 68.


---- --