Gemeente Tilburg

Datum
16 februari 2005

Bushalte Berglandweg-Visserijplein

Nieuwe bushalte Berglandweg komt volledig op nieuwe locatie ter hoogte van Visserijplein

In november 2003 heeft een bewonersbrief ontvangen over de nieuwe bushalte op de Berglandweg ter hoogte van de Visserijstraat. Naar aanleiding van vragen van bewoners is besloten om de zuidelijk halte op deze locatie te verplaatsen. De noordelijke halteplaats blijft hetzelfde. In deze bewonersbrief kunt u hier meer over lezen.

Nieuwe halte

Op 3 april 2005 gaat T Bus, het nieuwe stadsbusvervoer, van start. Er gaat dan heel wat veranderen in het stadsvervoer Tilburg en Goirle. Zo gaan de bussen nieuwe routes en een nieuwe dienstregeling rijden. Door deze wijziging komen er op bepaalde locaties nieuwe bushaltes bij en op andere plaatsen zullen haltes vervallen. Eén van de nieuwe haltes komt aan de Berglandweg, ter hoogte van het Visserijplein. Aan de zuidzijde van de Berglandweg zou de halteplaats naast boerderij Vissers (Berglangweg 40) komen. Dit gaat niet door. De halteplaats komt nu ten oosten van de Visserijstraat, ter hoogte van het Visserijplein en nabij de noordelijke halteplaats. Het trottoir wordt daar opnieuw bestraat. Er komt een haltepaal met een afvalbak en een strook met zwart-witte tegels, om de haltelocatie te markeren. Er komt geen abri (bushokje). Aan de noordzijde van de halte aan de Berglandweg is niets veranderd. Er ligt een breed trottoir met een grasveld. Hier is genoeg ruimte om een abri te plaatsen. Verder komt er een haltepaal met afvalbak en zwart/wit tegels. Op de bijgaande tekening zijn de maatregelen aangegeven.

Uitvoering
De halte Berglandweg-Visserijstraat wordt in het voorjaar 2005 aangelegd. Over de uitvoering van de werkzaamheden krijgt u te zijner tijd nog een bewonersbrief van Openbare Werken Tilburg.

T Bus loopt warm
Met de komst van T Bus gaat het stadsbusvervoer in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Goirle ingrijpend veranderen. Zo komt er een compleet nieuwe dienstregeling, met meer directe verbindingen en betere aansluitingen en overstapmogelijkheden. Alle routes veranderen, waardoor meer inwoners gebruik kunnen maken van de bus. Daarnaast gaan er 3 wijkbussen rijden (kleine personenbussen), komen er meer comfortabele bussen en komen op belangrijke overstappunten nieuwe, luxe haltes. Alle bussen en nieuwe haltes zijn voorzien van actuele reisinformatie over vertrek- en aankomsttijden. De inwoners worden thuis en op diverse locaties in de stad op maat over T Bus geïnformeerd. Tot slot krijgt het stadsbusvervoer een eigen gezicht, o.a. herkenbaar aan het T Bus logo. Al deze veranderingen gaan ervoor zorgen dat u nog comfortabeler en sneller met de bus kunt reizen. De voorbereidingen voor T Bus zijn in volle gang. De komende tijd zult u dit ook op straat steeds meer merken. Zo zijn inmiddels bijna alle bussen 'T Bus blauw' en wordt de komende weken hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe haltes, o.a. bij u in de buurt. Ook de informatie over het nieuwe systeem van de T Bus is in volle ontwikkeling. Zodat we u tijdig over de veranderingen kunnen informeren. BBA en gemeente houden u tussentijds van de voorbereidingen op de hoogte. U herkent deze informatie aan het T Bus logo en de slogan T Bus loopt warm.

Meer informatie

Voor vragen en/of opmerkingen over het ontwerp kunt u contact opnemen met de verkeerskundig ontwerper, de heer Koen Rubie, telefoon 013- 542 91 77. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met projectleider Rob van Ekeren, telefoon 013-542 86 68.


---- --