NAT. COMITE VAN DE OUDEREN

Roger Whittaker (69) met eenmalig afscheidsconcert in Nederlan

Roger Whittaker (69) voor laatste maal in Nederland met afscheidsconcert.

Roger Whittaker -de grootmeester van de lichte muziek- komt op 3 april 2005 nog éénmaal naar Nederland met zijn afscheidstoernee: 'Mein schönster Traum Tour 2005'. Met fluweelzachte stem en melodische sound brengt hij legendarische hits als 'River Lady', 'Das alte Schiff', 'Abschied ist ein scharfes Schwert', 'Albany', 'Wenn es Dich noch gibt', 'The Last Farewell' en natuurlijk de 'Mexican Whistler'. Unieke show voor zijn trouwe fans die hem al te lang niet meer in Nederland hebben kunnen ontmoeten en nog éénmaal live van hem willen genieten.

40 Jaar aan de top, 250 maal bekroond

Roger Whittaker is al 40 jaar een top entertainer. Definitief in Europa doorgebroken in 1967 bij het songfestival in het Belgische Knokke.
Hij verkocht tot nu toe meer dan 55 miljoen platen, waarvan de laatste 6 jaar alleen al 10 miljoen CD's.
Toch is hij altijd bescheiden gebleven, waarschijnlijk een extra reden voor zijn langdurig succes. Zijn ongekende populariteit vertaalde zich in meer dan 250 zilveren, gouden en platina platen.

Allergrootste hit: The Last Farewell

Zijn eerste hit singles in Europa waren : 'If I Were A Rich Man' en 'Mexican Whistler' (ook in Nederland 'Nummer 1' in 1967.

Zijn allergrootste hit is 'The Last Farewell' uit 1976. Hiervan zijn meer dan 11 miljoen exemplaren verkocht. Het lied bereikte de nummer 1 positie van hitlijsten in elf landen.
Dit lied is ook door vele andere bekende artiesten zoals Ray Cliff, Chet Atkins und Elvis Presley op de plaat gezet.

Tot op heden schreef Roger Whittaker meer dan 500 songs. Volgens eigen zeggen is 'I Don't Believe In If Anymore' zijn lievelingscompositie.

Maatschappelijk betrokken

Roger Whittaker is op 22 maart 1936 in Nairobi Kenia geboren. Hij is 40 jaar getrouwd met zijn Natalie en heeft 3 kinderen. Oorspronkelijk verdiende hij zijn geld als onderwijzer.

Hij had al jong zijn vliegbrevet, en vloog in de jaren '70 en '80 zelf naar zijn concerten in Europa en de USA.

Roger initieerde in 1980 met de UNESCO een song-competitie 'Children helping Children'
(Kinderen helpen Kinderen). Het winnende lied kwam uit de Filippijnen en werd in 57 landen uitgebracht. De opbrengst ging geheel naar het UNESCO Hulpprogramma voor kinderen.

Ook nu nog is Roger Whittaker actief bij vele charitatieve initiatieven, zoals hulpprogramma's voor kinderen in Afrika.

Belangrijke gegevens

Afscheid Concert Roger Whittaker, zondag 3 april 2005, Rijnhal Arnhem.
Aanvang 20.00 uur. Zaal open 18.30 uur.

De laatste kaarten vanaf 40,00 euro verkrijgbaar via www.plusticket.nl of telefonisch via: 026 377 97 36


---


----