Gemeente Tilburg

05115BO

Datum
31 maart 2005

T Bus a.s. zondag van start

Tijdelijke wijzigingen in routes en opstappunten

A.s. zondag 3 april presenteert T Bus zich aan de stad. Tussen 13.30 en 16.30 uur kan iedereen een gratis, informatieve stadsrondrit met T Bus maken, vertrek vanaf de halte Stadhuisplein. Verder is T Bus de hele maand april gratis uit te proberen met de daarvoor bestemde bonnen in de extra bijlage T Bus bij de Tilburgse Koerier van deze week. Deze bijlage bevat uitgebreide informatie over de veranderingen in het stadsbusvervoer. De afgelopen tijd is hard gewerkt om T Bus compleet van start te laten gaan. Enkele haltes zijn echter nog niet helemaal klaar en zijn er een aantal omleidingen in de stad. Hierdoor zijn er tijdelijke wijzigingen in routes en opstappunten.

Wijzigingen in routes en opstappunten

Rekening moet worden gehouden met de volgende tijdelijke wijzigingen in routes en opstappunten:
- In de Reitse Hoevenstraat: buslijn 1 wordt tot 15 april a.s. omgeleid via de Postelse Hoeflaan en de Rueckertbaan;
- Halte Elisabethziekenhuis aan de Prof. van Buchemlaan: lijn 3 en 5 stoppen daar tot 8 april op een tijdelijke halte. Lijn 5 rijdt een omleidingsroute over de Oude Hilvarenbeekseweg;
- De Abcovenseweg is voor alle verkeer afgesloten. Lijn 1 rijdt daarom tot vrijdag 8 april een omleidingroute via de Ringbaan Zuid - Goirleseweg - Tilburgseweg - Rillaersebaan en Van Haestrechtstraat. Naar Stappegoor worden extra bussen ingezet.
- In verband met werkzaamheden rijdt de bus niet over de Baden Powelllaan richting Reeshof. Buslijnen 2 en 3 richting Reeshof rijden via de Zwartvenseweg, Reeshofdijk en Burg. Baron van Voorst tot Voorstweg en Huibevendreef. Lijn 2 vervolgt vanaf daar zijn route. Lijn 3 rijdt via de Dalfsenlaan en Deilstraat naar het Buurmalsenplein en vervolgt vanaf daar zijn route. In de richting Centraal Station zijn de routes van lijn 2 en 3 normaal. Buslijn 6 rijdt niet via de Baden Powelllaan en de Hoflaan, maar via de Taxandriëbaan. Deze omleidingen duren nog tot in mei.
- Door de aanleg van de fietserstunnel in de Dalemdreef is hier tot aan de zomer geen busverkeer mogelijk. De bus rijdt een omleidingroute via de Dongewijkdreef en de Reuverlaan. De pendelbus naar Dalem zuid blijft rijden tot de Dalemdreef weer open is.

Wijzigingen in het streekvervoer

Daarnaast zijn er in Tilburg vanaf 3 april a.s. de volgende permanente veranderingen in het streekvervoer:
- Lijn 139 (Udenhout-Helvoirt-Den Bosch) vertrekt van maandg t/m vrijdag voortaan om 07.41 uur vanaf de halte Zeshoevenstraat (Udenhout).
- De route van buurtbus lijn 239 ziet er voortaan als volgt uit: Udenhout-Biezenmortel-Helvoirt-Cromvoirt-Den Bosch WA Ziekenhuis-Den Bosch NS Station.

Nog meer info over T Bus is te vinden in de OV-wijzer, die deze week huis aan huis verspreid wordt. Deze handzame folder is voor elke 'wijk' in Tilburg en Goirle op maat gemaakt.

Voor de pers:
Esy Hoek, telefoon 013-542 88 35.


---- --