Talpa Nederland


zondag 03 april 2005

Beau belangrijk bij Tien

Gisteren tekende Beau van Erven Dorens zijn overeenkomst met Talpa Media voor de presentatie van een groot aantal programmas op Tien, de nieuwe zender van John de Mol. Vanaf augustus is Beau een van de belangrijkste gezichten van het station. Er liggen plannen voor een dagelijks programma met hem als presentator, maar er is meer. De komende weken wordt bepaald om welke programmas het precies gaat en welke rol Beau daarin, zowel voor als achter de schermen, gaat vervullen.

Beau van Erven Dorens (34) begon 1 december 1996 bij Talkradio 1395 AM en stapte in oktober 1998 over naar RTL 4 voor de presentatie van uiteenlopende programmas als RTL Live, de tweede serie van Big Brother, Beaulywood, Popstars The Rivals en bijna vier jaar dagelijks RTL Boulevard. Tussendoor speelde hij rollen in een aantal series en films, waaronder Ik Ook Van Jou (2001), Feestje (2004) en Garfield (2004). Daarnaast publiceerde hij drie boeken en is hij een vaste columnist in het weekblad Nieuwe Revu.

(foto's: Peter Smulders )

Talpa Media Holding is de houdstermaatschappij waarbinnen John de Mol al zijn media-activiteiten heeft ondergebracht. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn, tot nu toe, de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken en het Nederlandse televisiestation dat vanaf augustus in de avond gaat uitzenden op het kanaal van Nickelodeon. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee branches, waarvan Talpa Media de ene is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.