TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 30-03-2005

Televisie
STERRETJES
Uitzending zondag 3 april
Nederland 2 - 11.20 uur

'STERRETJES' VOLLEDIG IN TEKEN VAN
PLAN NEDERLAND IN BOLIVIA

De slotaflevering van de serie STERRETJES van zondag 3 april staat in het teken van de activiteiten van Plan Nederland in Bolivia. Voor een betere toekomst werkt Plan samen met bewoners, lokale organisaties en overheidsinstanties aan kindgerichte projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, leefomgeving en inkomstenverbetering. Kortom, aan een betere toekomst voor kinderen en hun families.

Projecten worden zoveel mogelijk door families zelf voorbereid en uitgevoerd. Plan zorgt voor de nodige technische, financiële en organisatorische ondersteuning. De kennis en ervaring die de families daarbij opdoen, is minstens zo belangrijk als een nieuwe school, waterput of kliniek. Met die ervaring kunnen zij in de toekomst zelf aan de slag om de problemen in hun omgeving beter aan te pakken.

Vanaf een schoolplein in Bolivia presenteert Janneke van den Berg de optredens van de plaatselijke sterretjes met de Boviliaanse artiest. In deze aflevering interviewt presentator Ron Boszhard Janneke in het Haagsche theater Diligentia. Zij vertelt en laat zien wat de invloed is van Plan Nederland op het leven van de kinderen op school en thuis. Met behulp van Plan krijgen de kinderen op de scholen hetzelfde lesmateriaal als de basisvakken in Nederland, zoals rekenen en taal. Opvallend hierbij is dat de kinderen op school ook onderwezen worden hoe ze hun ouders thuis kunnen waarschuwen tegen ziektes die insecten kunnen overbrengen. Dankzij Plan Nederland krijgt de jongste generatie een betere schoolopleiding dan hun ouders.