FNV

Tandtechnici beoordelen eindbod werkgevers

In twee gezamenlijke vergaderingen van FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Bedrijvenbond gaan de tandtechnici het eindbod van hun werkgevers voor een nieuwe cao beoordelen. Maandagavond in Utrecht, dinsdagavond in Zwolle.

Vakbondsbestuurder Adem Akdeniz, die het eindbod met een negatief advies voorlegt, roept de leden op hun stem op de vergaderingen te laten horen. Bij een afwijzing van het eindbod gaat de vakbond een actietraject uitzetten.

Het gaat nu nog om de cao voor 2004, een slecht voorteken voor de onderhandelingen voor de cao voor dit jaar, legt Akdeniz uit. "Een eenmalige uitkering van een half procent is gewoon te weinig. Wij hebben met onze eis van 2,5 procent eenmalig en een tegemoetkoming in de ziektekosten al een uiterste concessie gedaan."

Vorig jaar werden de onderhandelingen over de cao voor de 4500 tandtechnici opgeschort vanwege de acties tegen de kabinetsplannen. Nu dreigen acties tegen de werkgevers. "Ik ga dit eindbod negatief aan de leden voorleggen en een actietraject met ze bespreken.

Hieronder is het laatste pamflet, met de inhoud van het eindbod en de uitnodiging voor de ledenvergaderingen, op te halen.

Attachments:
pamflet Tandtechniek.DOC Zie het origineel