Rijn & Venen, 12.30 uur

Utrecht 03-04-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Brand in school

VINKEVEEN - Een brand op de Pijlstaartlaan op zondagochtend rond 04.15 uur heeft een peuterspeelzaal zwaar beschadigd.

De melder van de brand hoorde glasgerinkel en zag een klein vuur bij de hoofdingang van een school. Bij het ter plaatse komen van politie en brandweer bleek er echter een uitslaande brand te zijn in de erachter gelegen peuterspeelzaal. De brandweer had het vuur snel meester, maar kon niet voorkomen dat de peuterspeelzaal flinke schade opliep.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en roept mogelijke getuigen op zich te melden bij de politie Rijn & Venen via telefoonnummer 0900 8844.

Bierfles tegen busruit

HARMELEN Op weg naar een melding op de Raadhuislaan zagen politiemensen zaterdagnacht rond 00.40 uur hoe een jongen uit een groep van circa 15 jongeren een bierfles tegen de achterruit van een openbaar vervoerbus gooide. De ruit sneuvelde. De dader wist te ontkomen, doordat de groep jongeren de doorgang voor de politie belemmerde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed op straat

MIJDRECHT - Een 15-jarige fietser uit Mijdrecht is zaterdagnacht om 00.25 uur op de Dorpsstraat aangehouden omdat hij reed onder invloed van alcohol. De 15-jarige jongen viel op door zijn rijgedrag en het glas bier dat hij in zijn hand hield. Op het bureau blies de jongen 515 ug/l. Tegen de fietser is proces-verbaal opgemaakt.

BREUKELEN - Ook werden verschillende autobestuurders bekeurd wegens het rijden onder invloed. Op de Straatweg in Breukelen werd zaterdag rond middernacht een 65-jarige man uit Bussum aangehouden die slingerend over de weg reed en op het politiebureau 470 ug/l blies.

Op het Zandpad ging een 28-jarige man uit Breukelen er zaterdagavond rond 23.45 uur vandoor toen hij een politieauto zag. De man werd aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. Een ademanalysetest op het politiebureau gaf 715 ug/l aan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal.

Venter bekeurd

MIJDRECHT - Een 18-jarige man uit Alkmaar is zaterdagavond rond 19.45 uur bekeurd wegens het verkopen van goederen zonder vergunning. De man ging langs de deur met kaarten die hij verkocht voor een goed doel. De man kon echter geen vergunning overleggen en moest zijn koopwaar en verdiende geld inleveren. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de juistheid van het goede doel, waarvoor de man op pad was.

Verkeersovertreders bekeurd

VINKEVEEN/PAPEKOP - Bij diverse verkeerscontroles op de Vinkenkade in Vinkeveen en Papepopperdijk in Papekop op zaterdagochtend en middag zijn 25 bestuurders bekeurd voor onder meer te hard rijden, het niet dragen van de gordel, het niet handsfree bellen en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Een bestuurder kreeg twee bekeuringen: voor het niet dragen van de gordel en het wegrijden zonder toestemming van de politie.

Met de auto van het talud af

ABCOUDE - Twee mannen van 29 en 35 jaar uit Bussum en Loosdrecht zijn zaterdagochtend op de Kanaaldijk met hun voertuig van het talud gehaald. Beide mannen verklaarden dat een derde persoon had gereden, omdat zij beide niet in bezit zijn van een rijbewijs. Van de bestuurder ontbreekt ieder spoor.

De bestuurder had geprobeerd de auto te keren op de Kanaaldijk West, maar was daarbij in de berm terechtgekomen en van het talud afgeschoven. Daar hebben de mannen tot in de ochtend gewacht totdat iemand hen kon vlottrekken. De 29-jarige inzittende bleek nog een boete open te hebben staan en is daarvoor aangehouden. Op het bureau heeft de man zijn boete betaald en kon hij het politiebureau verlaten.

Paarden zorgen voor verkeershinder

WILNIS Twee loslopende paarden hebben zaterdagochtend rond 05.00 uur op de N212 tussen Bovendijk en Geerkade voor levensgevaarlijke verkeerssituaties gezorgd. Bij passerende voertuigen sloegen de paarden op hol. Met behulp van een passant die de dieren in bedwang kon krijgen, lukte het de politie de dieren in het weiland vast te zetten.