Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht 03-04-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Overval

HOUTEN - Medewerkers van een winkel aan de Ridderborch zijn vrijdagavond om 21.15 uur overvallen door twee nog onbekende mannen.

De mannen kwam de winkel binnen en bedreigden het personeel met (vuur)wapens. Personeel werd naar het kantoor gedreven en moest daar op de grond gaan liggen. Onder bedreiging werd er geld buitgemaakt. De daders wisten te ontkomen. De politie heeft getuigen gehoord en een buurtonderzoek ingesteld. De zaak is in onderzoek.

Verkeersovertredingen

NIEUWEGEIN Een 20-jarige man uit Utrecht is zondagochtend rond 05.00 uur op de Rijksweg A2 bekeurd wegens te hard rijden. Waar 100 km/uur is toegestaan reed de man 154 km/uur.

Een 17-jarige bromfietser is op de A.C. Verhoefweg aangehouden wegens het rijden onder invloed en zonder helm. Bij controle bleek de jongen geen identiteitsbewijs en bromfietscertificaat bij zich te hebben. Op het bureau blies de jongen 265 ug/l.

HAGESTEIN Op de A2 ter hoogte van Hagestein heeft de politie zaterdagnacht rond 00.30 uur een fietser van de Rijksweg gehaald. De fietser een 34-jarige man uit Vianen was onder invloed en verklaarde dat pas laat door had dat hij op de snelweg reed. Omdat het volgens hem gevaarlijker was om om te keren, was hij maar doorgereden. De politie heeft de man met fiets en een bekeuring teruggebracht naar Vianen.

Uitslaande brand in woning

NIEUWEGEIN - Een uitslaande brand aan de Sonatelaan heeft op de bovenverdieping van de woning flinke schade aangericht. Om persoonlijke ongelukken te voorkomen heeft de politie voor korte tijd een gedeelte van de buurt ontruimd. De bewoners bleven ongedeerd. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de wasdroger.

Ontmanteling hennepplantage

NIEUWEGEIN Naar aanleiding van onderzoek kwam de politie op het spoor van een hennepkwekerij op de Herenstraat. Bij binnentreden bleek er een professioneel ingerichte kwekerij te zijn met circa 2500 planten. De politie heeft de planten en apparatuur in beslag genomen en doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.