Digitale Gemeente Houten

Hockey: Drunen- Houten 1:1

maandag 4 april 2005 - Bron: Hockeyclub Houten/Reiner Vellinga

Op deze zeer zonnige zondagmiddag moest de Houtense hockeytrots afreizen naar het even zonnige zuiden. Vandaag was de bestemming Drunen, waar de fel begeerde drie punten vandaan gehaald moesten worden. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen was op de Houtense velden, met een zeer spannende ontknoping, door Houten gewonnen. Dit maal besliste het lot echter anders.

Het warme weer en het zware veld zorgden ervoor dat beide ploegen zwaar aan de bak moesten om hun eigen spel te kunnen spelen. De wedstrijd werd direct fel gestart tot groot genoegen van het massaal uitgelopen Drunense publiek. In zeer gelijk opgaande strijd opende Drunen de score vanuit een strafcorner.

Een goed genomen sleeppush belandde in het dak van het Houtense doel. Niet lang daarna trok Houten aan het langste eind. Met een schot van rand cirkel door de benen van de keeper, wist Pieter Pinxten de gelijkmaker op zijn naam te zetten. Met kansen aan beide kanten, maar echter zonder doelpunten verliep de eerste helft vrij rustig. Met een
1-1 gelijk stand verlieten beide ploegen het veld, waar de plaatselijke strafballen competitie plaats nam.

Vrij kort na aanvang van de tweede helft opende Drunen opnieuw de score. De elf van Houten keken tot hun grote teleurstelling opnieuw tegen een achterstand aan. Houten probeerde zich opnieuw de wedstrijd in te spelen maar helaas zonder succes. Een hoog ingeslagen corner werd door de arbitrage als een verdedigende fout gezien en daarmee vergrote Drunen de voorsprong. Houten had nog kans het gat te dichten toen Vincent Peer heel onzelfzuchtig zijn medespeler voor leeg doel aan wist te spelen.

Helaas speelde het warme weer de concentratie van de Houtense spits parten en werd er op een haar na gemist. Niet lang daarna werd er in een volle cirkel alert gereageerd door een speler van Drunen. Na een foute uitverdedigende pass zette hij zijn medespeler voor opendoel. Deze wist koel de stand van 4-1 op het scorebord te zetten.

Een klein geschil leidde vervolgens tot een gele kaart voor één van de Houtense spelers en tot overmaat van ramp kreeg een tweede speler binnen één minuut ook een gele kaart na een ongelukkige verdedigende actie. Met de negen resterende spelers wist Houten knokkend voor iedere meter nog twee strafcorners te halen, welke allebei bijzonder fraaie wijze werden afgerond door Frank Zijdel. Helaas voor het team uit Houten was de tijd niet in hun voordeel en was de gelijkmaker uitgebleven toen het eindsignaal klonk.

Over twee spannende wedstrijden hebben beide ploegen verdiend de te verdelen punten in eigen bezit weten te houden. Voor Houten staat volgende week de hekkensluiter Montfoort op het programma. Ook dit belooft weer een zeer attractieve wedstrijd te worden. Afslag: 14.30, op het veld van HC Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).