Gemeente Goirle


Met ingang van zondag 3 april 2005 wordt de T-bus ingevoerd en verandert er het een en ander in de lijnvoering en de opstapplaatsen. De bussen rijden vaker per uur in de spitsen en er zijn routes gewijzigd.

In een aparte uitgave, die met het Goirles Belang wordt rondgebracht op woensdag 30 maart, staat hoe de nieuwe routes lopen en wat er in grote lijnen verandert. In deze uitgave treft u verder twee bonnen aan om de T-bus in de maand april gratis uit te proberen.

Tijdens inspraakrondes zijn suggesties gedaan, waarvan er een aantal zijn ingevoerd in de nieuwe busdienst. Zo krijgt Goirle een wijkbus van en naar het Elisabeth ziekenhuis. De Belgische busdienst DE LIJN rijdt als uurdienst een uitgebreidere route dan voorheen het geval was door Goirle. De Nederlandse strippenkaart is op Nederlands grondgebied in de Belgische bus geldig! Voor vervoer naar Turnhout is in de bus een kaartje te koop.

De busroutes voor Goirle:

Stadsdienst lijn 1: rijdt een lus door de Hellen, daarna via Kempenlaan, Hoogeindseweg, Wittendijk, Dorpsstraat, Van Haestrechtstraat, Abcovenseweg, Stappengoor, Oerle, richting het Centraal Station.

Streek Lijn 132: vanuit Riel, Rillaersebaan, Tilburgseweg, Ringbaan Zuid en Ringbaan West naar Centraal Station

Buurtbus 295: v an Hilvarenbeek naar Riel, ongewijzigde route en tijden

De Lijn 450 : Turnhout, Poppel, Turnhoutsebaan, Nieuwkerksedijk, Van Hogendorpplein, Dorpsstraat, Tilburgseweg, Korvel, Centraal Station

Wijkbus: Verpleeghuis Elisabeth Bergstraat, Parallelweg, Nieuwkerksedijk, Van Hogendorpplein, Dorpsstraat, Van Haestrechtstraat, M.L. Kinglaan, A. Schweizerstraat, Guido Gezellelaan, Rillaersebaan, Abcovenseweg, Bacseweg, Lage Wal, Hilvarenbeekseweg, Elisabethziekenhuis

In verband met werkzaamheden op de Abcovenseweg in Tilburg wordt lijn
1 (de nieuwe busdienst) tot en met vrijdag 8 april 2005 omgeleid via de Rillaersebaan en de Tilburgseweg.