Politie Haaglanden

Overtredingen in het verkeer

Den Haag 04-04-2005 - Zondag 3 april rond 01.30 uur is een 22-jarige Hagenaar op de Lozerlaan aangehouden. Surveillerende agenten zagen de bestuurder bij de kruising Ockenburghstraat/Loosduinse Hoofdstraat met hele hoge snelheid door het rode licht rijden. Vervolgens reed deze met een snelheid van 115 km/u over de Lozerlaan. Het rijbewijs van de Hagenaar is ingevorderd.

Den Haag - Zaterdag 2 april rond 02.30 uur is een 35-jarige Hagenaar aangehouden op de Zwartsluisstraat. Bij een controle bleek dat de verdachte in een onverzekerd voertuig reed en onder invloed was van alcohol. Op de ademanalyse blies hij 1.200 ugl. Er is voor alle overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

Den Haag Zaterdag 2 april rond 03.15 uur werd een 43-jarige Hagenaar op de Melis Stokelaan aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij de blaastest blies de verdachte 330 ugl. De Hagenaar reed terwijl zijn rijbewijs al eerder ongeldig was verklaard. Verder bleek dat hij nog een aantal openstaande boetes niet had betaald. Omdat de 22-jarige deze boetes niet kon betalen, is de auto in beslag genomen.

Den Haag - Zaterdag 2 april rond 12.15 uur is een 34-jarige Haagse fietser tijdens de braderie op de Leyweg aangehouden. De man bedroeg zich vervelend ten opzichte van andere mensen en was onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten noteerden de gegevens van de man, en bevolen hem lopend verder te gaan en zich niet meer op de Leyweg te vertonen. De verdachte stapte toch op zijn fiets en werd staande gehouden en gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees 795 ugl. uit. De man kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd.

Den Haag Zaterdag 2 april is een 27-jarige automobilist uit Den Haag op de Hardenbroekstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de kruising Erasmusweg/Loevesteinlaan en negeerde het rode verkeerslicht. Bij de controle blies de Hagenaar 930 ugl., er werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

Den Haag Vrijdag 1 april vanaf 18.00 uur werden tijdens een alcoholcontrole op de Laan van Hoornwijk 360 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee van hen hadden teveel alcohol genuttigd en werden bekeurd.

Den Haag Zaterdag 2 april raakte een 41-jarige Delftse scooterrijder op de Westvlietweg gewond na een aanrijding met een 27-jarige automobilist uit Delft. De scooterrijder werd van achter door de automobilist aangereden en raakte vervolgens de voor hem rijdende auto. Door de aanrijding raakte de scooterrijder bekneld tussen de twee autos, liep hierbij nek- en rugletsel op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De automobilist werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol en blies 610 ugl. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Den Haag Zaterdag 2 april rond 23.00 uur zijn twee fietsers in de Stevinstraat aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een surveillerende motoragent zag het tweeval dermate slingerend over de rijbaan fietsen dat zij de politieman bijna omver reden. Bij de staande houding bleken zij onder invloed te zijn van alcohol en legden een blaastest af. De 22 Leidschendammer blies 715 ugl. en de 24-jarige Rijswijker blies 590 ugl. Er is tegen beide personen proces verbaal opgemaakt en de heren moesten hun fiets aan het bureau achterlaten. Den Haag Zondag 3 april rond 14.00 uur is een 49-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Aan het bureau legde de verdachte een blaastest af en blies 910 ugl. Het rijbewijs is ingevorderd.