AutoRai

Tom Coronel neemt met SEAT Toledo Cupra deel aan WTCC

(4-4-2005)
Naast de fabriekscoureurs van SEAT in het WTCC (World Touring Car Championship) gaat ook Tom Coronel in een SEAT deelnemen aan dit nieuwe wereldwijde FIA kampioenschap voor toerwagens. Vorig jaar heeft de 32-jarige Tom een succesvol raceseizoen achter de rug waarin hij onder andere de Michelin Independents Trophy won in het Europees Tourwagen kampioenschap.

Dit jaar heeft Tom Coronel niet alleen zijn TV-debuut, maar ook zijn internationaal race-debuut met SEAT.Hij gaat met een SEAT Toledo Cupra deelnemen aan het WTCC in het team van Paul Ridgway met technische ondersteuning van SEAT fabrieks-engineers.

Met goed materiaal aan de start
Tom Coronel: âmet de technische ondersteuning van SEAT sta ik dit jaar met goed materiaal aan de start. Ik heb vorig jaar bewezen dat ik in dit kampioenschap thuis hoor. Als enige niet fabrieksgebonden coureur kon ik mij staande houden tussen de fabrieksteams. Dit jaar ga ik weer voor het kampioenschap!â

Tom Coronel: presenteren en presteren
âAls presentator van het nieuwe TV-programma RaceXperience, besteed ik niet alleen aandacht aan de nationale raceklasse, de SHELL Helix SEAT Cupra Cup, maar ook aan het spiksplinternieuwe FIA wereldkampioenschap voor toerwagens, het WTCC. Toen de kans zich voordeed om zelf ook te gaan racen in de WTCC, hoefde ik niet lang na te denken. Wat is er nu leuker dan een TV programma presenteren waarin je in één van de onderwerpen ook actief moet presteren? Dan heb je Auto Emocion op TV en op het circuit.â

SEAT en autosport: een logische keuze
Om het sportieve karakter van SEAT te onderstrepen is het instappen in de autosport een logische keuze. De eerste stap op Nederlandse bodem was het opzetten van een eigen merkcup op A-evenementen, zoals de Pinksterraces en de Marlboro Masters. Internationaal gezien was SEAT al actief met de Leon Super Copa Races en de deelname met fabrieksteams aan het ETCC.

Xeno Grimmelt, algemeen directeur van Pon Car, de importeur van SEAT in Nederland, zegt dan ook: âafgelopen weekend reed Tom al in een SEAT Ibiza Cupra toen hij samen met prins Bernhard jr. in één team deelnam aan de paasraces op het circuit van Zandvoort in de nationale SHELL Helix SEAT Cupra Cup. Maar voor diezelfde nationale autosport is het natuurlijk ook geweldig dat een Nederlander in één van de zes SEAT teams op internationaal niveau gaat racen in het WTCC en dan niemand minder dan Tom Coronelâ.

De eerste WTCC resultaten van Tom, die van de Monza race in Italië op 10 april, zijn te zien op zondag 24 april op SBS 6 in het TV programma RaceXperience aansluitend op de kwalificatie van de Formule 1 die live uitgezonden wordt.